Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca parakstījusi līgumu ar SIA ''Pilsbūve'' par ceturtās operāciju zāles izbūvi Ventspils slimnīcā. Topošajai zālei būs atsevišķa ieeja, un tā tiks izmantota kā rezerves septiskā zāle neatliekamo operāciju veikšanai, kā arī nepieciešamības gadījumā kā operāciju zāle Covid-19 vai citiem infekciozajiem slimniekiem.

Operāciju zālē būs nepieciešamais aprīkojums arī dažādu plānveida ķirurģisko operāciju veikšanai, t.sk. ginekoloģisko un LOR operāciju veikšanai. Jaunās zāles vajadzībām jau iegādātas ķirurgu un anesteziologu konsoles, operāciju dubultlampa ar trīs endoskopijas monitoriem, kas ļaus operācijās piedalīties arī asistentiem, kā arī anestēzijas iekārta.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā jau vairākus gadus sekmīgi tiek attīstīta ķirurģija vairākos virzienos – piesaistot speciālistus un pilnveidojot aprīkojumu, īpaši strauju lēcienu attīstībā piedzīvojusi oftalmoloģija un traumatoloģija, t.sk. mugurkaula ķirurģija.

Oftalmoloģisko operāciju skaits kopš 2017. gada palielinājies par 45 % jeb par 544 operācijām gadā, savukārt mugurkaula ķirurģijā kopš Kurzemes Mugurkaula ķirurģijas izveides, speciālistu piesaistes un aprīkojuma pilnveides – operāciju skaits teju dubultojies, un pērn Ventspilī veiktas jau 249 mugurkaulāja operācijas.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis norādīja, ka šobrīd tiek aktīvi strādāts pie speciālistu piesaistes, un plānots, ka jau tuvākajos gados darbu slimnīcā sāks vairāki traumatologi, anesteziologi, ķirurgi, kā arī urologs. Darbs pie speciālistu piesaistes, kur būtiska nozīme ir arī Ventspils pašvaldības finansējumam, turpinās.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Guntis Blumbergs norādīja, ka, lai gan slimnīcas pamatuzdevums ir veselības aprūpe, tomēr Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai teicami izdodas piesaistīt finansējumu un īstenot vērienīgus projektus, tai skaitā īpaši uzsverot topošo rehabilitācijas nodaļu un uzņemšanas nodaļas pārbūvi. Blumbergs uzteica slimnīcas veiksmīgo darbu veselības aprūpē, cilvēkresursu piesaistē un attīstībā.

Slimnīcas operāciju bloka virsmāsa Sintija Brice norādīja, ka jaunā zāle ir ļoti gaidīta, un līdzās aprīkojumam, operāciju galdiem un citiem jau ieviestajiem pilnveidojumiem, ļaus uzlabot darba organizāciju, nodrošinās sterilu, drošu un patīkamu darba vidi.

Būvdarbu kopējās izmaksas ir 347 tūkst. eiro. Būvuzraudzību veiks SIA ''Būves un būvsistēmas'', projektētājs SIA ''JaunRīga ECO''. Izpildes termiņš – 6 mēneši. Būvdarbi un aprīkojuma iegāde tiek īstenota ERAF projekta ''SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas'' veselības aprūpes infrastruktūras attīstība'' ietvaros, izmantojot REACT-EU finansējumu pandēmijas krīzes seku mazināšanai.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 05.05.2022, 08:43:46

    Pareizi ir, uztaisa pie mums arī kaut ko, apnicis nebeidzamais stāsts par asiņu upēm dienvidu stepē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: