BK Ventspils un BK Ogre cīņa par vietu Latvijas Basketbola līgas finālā nonākusi līdz pēdējai spēlei – tieši šovakar Ventspilī izšķirsies, kura komanda svinēs uzvaru šajā pusfinālsērijā.

Sērija līdz šim izvērsusies ļoti neprognozējami, bet tās galvenā iezīme ir, ka uzvaras izcīna tikai viesi. Ventspilī pirmā spēle gan beidzās ar papildlaiku, bet diezgan droši tajā uzvarēja Ogre (90:83). Pāris dienas vēlāk Ventspils viesos revanšējās (85:78), bet trešajā spēlē saņēma pamatīgu pļauku savā laukumā – 61:76. Otrajā ceturtdaļā mājinieki guva vien septiņus punktus, puslaiku noslēdzot ar 21, bet trešās vidū Ogre sasniedza maksimālo pārsvaru 51:30. Mača izskaņā mūsējiem gan bija iespēja tikt pie viencipara mīnusiem, kas tomēr neizdevās. Tas savukārt nozīmēja, ka ogrēnieši tikuši viena panākuma attālumā no sava pirmā fināla, turklāt biļeti uz to viņiem bija iespējams rezervēt savu līdzjutēju priekšā. Tiesa, tam bija nepieciešams lauzt šīs sērijas lāstu un neļaut uzvarēt viesiem.

Mača sākums pārpildītajā Ogres 1.vidusskolas sporta zālē tiešām labāks bija mājiniekiem, kas atklāja rezultātu, bet nedaudz vēlāk ātri sadeldēja četru punktu deficītu un izvirzījās vadībā 15:10. Atlikušajās trīs minūtēs jau krietni produktīvāk nospēlēja Ventspils, vispirms iemetot astoņus punktus pēc kārtas, bet pēc tam uz Ogres diviem atbildot ar vēl pieciem – 23:17. Tikpat punktu viesi sameta arī otrajā ceturtdaļā, kamēr mājinieki iespēja par desmit mazāk. Pēc pirmā puslaika ventspilnieki bija vadībā 46:30, bet sērijas trešajā mačā pie 46. punkta Ventspils tika vien sešarpus minūtes līdz mača beigām! Arī pēc pārtraukuma Ginta Fogela trenētā komanda turpināja spēlēt stabili, kamēr mājinieki savu spēli uztaustīt tā arī nespēja. Galu galā revanšs par smago zaudējumu mājās sanāca vēl iespaidīgāks – 89:64.

Iekļūšanai finālā, kur jau gaida VEF, nepieciešams izcīnīt trīs uzvaras, tā ka šovakar Ventspilī pilnīgi droši notiks šīs sērijas pēdējā spēle – uzvarētājs cīnīsies par zeltu, bet zaudētāji sezonu noslēgs ar bronzas medaļu sēriju pret LU. Nu jau ventspilnieki ir tie, kuriem nepieciešams lauzt šī pusfināla tradīciju un beidzot uzvarēt savā laukumā, kamēr Ogre, protams, būs par tradīciju saglabāšanu.

Visas sērijas garumā pie groziem labāk ir cīnījušies tieši ventspilnieki (vidēji mačā 47 pret 38,9), taču klupšanas akmens bija kļūdas (17,5) un metienu precizitāte. Pateicoties pēdējai spēlei, metienu precizitātes vidējie rādītāji gan ir uzlabojušies, taču skaidrs, ka rezerves šajā ziņā ir joprojām.

Tā ka komandai jāturpina tikpat azartiski cīnīties par atlēkušajām bumbām, bet reizē arī jāmazina kļūdu skaits un jābūt rūpīgākiem, izvēloties metienu brīdi. Pēdējam labi palīdz komandas biedru piespēles, kādas pēdējā uzvarētajā mačā bija 25, bet zaudētajos mačos – zem 20. Un vēl kāda nianse – Ventspils šajā sērijā uzvar mačos, kuros rezultatīvi nospēlē Ķilps.

Pirms pusfināla Gints Fogels izteicās, ka ļoti cer, ka sava laukuma priekšrocība tiešām palīdzēs izšķirt šo sēriju, bet šovakar būs īstais brīdis to tiešām arī izmantot – ceram uz pilnām tribīnēm, lieliskām emocijām un uzvaru!

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Kļumpats 06.05.2022, 13:46:38

    Uh, nu vispirms jācer uz vismaz kādiem 2000 tribīnēs un uz uzvaru, protams! Bet būs uuuuuhhh!

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 06.05.2022, 21:40:09

    Tō ir lab,ka tagad bij vinnet.
    Ekš Fināl tig un tā bus dabut iekš no Vefiņ,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: