BK Ventspils basketbolisti izcīnījuši trešo uzvaru pēc kārtas Latvijas–Igaunijas līgā, visai droši tiekot galā ar Ogres komandu, betsestdien savā laukumā cīnīsies par vietu kausa izcīņas pusfinālā, kam ar vienkārši uzvaru gan nepietiks.

Ventspils pēc gandrīz mēnesi ilgas pauzes laukumā atgriezās pagājušās nedēļas nogalē, savā laukumā ar 100:70 sasitot igauņu Viimsi, bet šī spēļu nedēļa bija jāsāk ar viesošanos Ogrē. Pilnīgi droši var teikt, ka šī komanda pēdējās sezonās kļuvusi par ļoti principiālu sāncensi, ko, protams, veicināja arī tas, ka to līmenis tiešām izlīdzinājies. Pirms divām sezonām Ogre pamanījās uzvarēt visās savstarpējās spēlēs, līdz sezona tika pārtraukta, bet pērn ventspilnieki uzvarēja sešos no astoņiem mačiem. Šajā sezonā Ventspils panākusi vadību 2:0 – savā laukumā oktobrī tika svinēta pārliecinoša uzvara 77:57, bet tagad pievienoja arī panākumu viesos. Ar mazāku pārsvaru, tomēr ne mazāk drošu.

Laukuma saimnieki vadībā neatradās ne sekundi, turklāt viesi, arī neveicot iespaidīgus izrāvienus, lielāko daļu mača spēja turēt sāncenšus drošā attālumā. Ogre laiku pa laikam gan tika arī līdz viena metiena apjomā mērāma deficīta, bet ventspilnieki allaž prata sarūpēt atbildi un atkal attālināties. Tuvojoties mača beigām, laukumā arvien vairāk valdīja emocijas, tomēr arī nokaitētāka atmosfēra neizsita Ventspili no līdzsvara. Rinalds Sirsniņš ar trim soda metieniem sadeldēja viesu pārsvaru līdz trim punktiem (57:60), bet iespējas vēl vairāk pietuvoties un vēl vairāk palielināt spriedzi mačā Ogre neizmantoja. Intriga spēlē gan saglabājās, bet divarpus minūtes līdz spēles beigām Ventspils to aizslaucīja, veicot septiņu punktu izrāvienu – Tomass un Sīpoliņš no groza tuvuma, Ausējs no tālās – un panākot +11 (73:62). Turnīra tabulā tika ierakstīta uzvara 78:69, bet nadzīgākais punktu vācējs šajā mačā bija Artūrs Ausējs, kurš sakrāja 24. 16 punktus guva Kristaps Mediss, bet Linards Jaunzems gan sameta 11 punktus, gan savāca 11 bumbas pie groziem.

Tagad šis labais noskaņojums jāpārceļ uz Latvijas kausa izcīņas turnīru, kurā jau rīt ventspilniekus gaida izšķirošā cīņa ar BK Liepāja par pusfinālu. Lai tiktu tālāk, Ventspilij pilnīgi noteikti būs nepieciešama uzvara, taču ar panākumu vien nepietiks – jāuzvar vismaz ar septiņu punktu pārsvaru, jo pirmajā mačā tika piedzīvots zaudējums 65:71. Ja būs +6, komandas aizvadīs papildlaiku. Liepājniekus turpina vajāt sastāva problēmas, un trešdien komanda tikai astoņu vīru sastāvā viesos ar 71:65 piekāpās Valmiera Glass/ViA komandai. Taču sāncenšu īsajam soliņam nevajadzētu aizmidzināt Ventspili, jo tas nebija neko garāks arī mačā, kurā tika piedzīvots zaudējums. Tajā ventspilnieki traģiski uzbruka no tālās distances (19%), smagi zaudēja cīņu pie groziem (-12) un švaki darbojās kā komanda (13 piespēles). Pēdējā ceturtdaļā lūzumu gandrīz izdevās panākt ar agresīvu spēli aizsardzībā un daudzām pārķertajām bumbām (visā mačā 14, Tomasam 4), tomēr neko vairāk, kā vienīgi tikt pie cerīgāka zāģa, panākt neizdevās.

Protams, seši punkti mājās ir atspēlējami, taču arī Liepāja sapratīs, ka tā ir komandas lielā iespēja, un noteikti neko nedāvinās – būs jāņem ar varu. Interesanti, ka Latvijas–Igaunijas līgā komandas šosezon vēl nav tikušās. Latvijas kausa pusfinālā šī dueļa uzvarētājus jau gaida Ogre, bet otrajā zarā jau zināmi ne vien pusfinālisti, bet arī finālists. VEF, kas kā čempioni kausa izcīņā iesaistījās tikai pusfinālā, mērojās spēkiem ar LU un svinēja divas drošas uzvaras – 94:59 un 99:71.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: