Ventspils vispārizglītojošajās skolās attālināti šonedēļ mācās 52 skolēnu klases. Saslimušo skaits skolēnu vidū nav palielinājies, taču pedagogu vidū tas trīskāršojies.

Kā informē Ventspils Izglītības pārvaldes Komunikācijas nodaļas vadītājs Kristians Jacevičs, šonedēļ attālinātās mācības noteiktas 52 pilsētas skolu klasēs (pavisam pilsētā ir 168 klašu kolektīvi). Visvairāk klašu, kas mācās attālināti, ir Ventspils 6. vidusskolā. Jau rakstījām, ka šajā skolā kopš pagājušās nedēļas attālinātās mācības noteiktas visiem 5-12. klašu skolēniem, t.i., 17 klasēm. Šonedēļ attālināti mācās arī desmit klases 4. vidusskolā, deviņas klases 3. pamatskolā, 8 klases 2. pamatskolā, arī visās pārējās pilsētas skolās ir vismaz viena klase, kurai mācības tiek organizētas attālināti. Lēmumu par attālinātām mācībām skolu direktori pieņem gan tajos gadījumos, kad skolēni slimo ar Covid–19, gan arī tad, ja izglītības iestāde nespēj nodrošināt pilnvērtīgas klātienes mācības, jo slimo arī pedagogi.

Pagājušajā nedēļā bija reģistrēti deviņi ar Covid-19 inficēti skolotāji (astoņi skolās, viens – bērnudārzā). Šonedēļ slimo 30 pedagogi (25 – skolās, 5 – pirmsskolas izglītības iestādēs). Skolēnu vidū saslimstības rādītāji nav būtiski mainījušies – pagājušajā nedēļā slimoja 67 skolēni, bet šonedēļ – 65 skolēni. Savukārt 639 skolēniem noteikts kontaktpersonas statuss.

Līdz šim skolas direktors varēja pieņemt lēmumu par atsevišķu klašu došanos attālinātajās mācībās, nupat valdība lēmusi, ka turpmāk direktors varēs pieņemt lēmumu par attālinātām mācībām visā izglītības iestādē. Pēdējo nedēļu laikā mainīti arī noteikumi par karantīnas ievērošanu. Iepriekš nevakcinētiem skolēniem, kam noteikts kontaktpersonas statuss, bija jāievēro mājas karantīna, savukārt vakcinēti skolēni varēja turpināt apmeklēt skolu, katras dienas sākumā veicot paštestu. Palielinoties kontaktpersonu skaitam, rodas bažas, ka drīzumā skolām vairs nepietiks testu. Kā skaidro Jacevičs, to iegādi skolām valsts organizēja centralizēti, paredzot, ka līdz februāra beigām katrs skolēns paštestu veiks divas reizes nedēļā. Ventspilij piegādāti 53 tūkstoši testu, kas paredzēti diviem mēnešiem. Nav iespējams testus pasūtīt papildus arī tad, ja vairākām klasēm testēšana jāveic nevis divas, bet piecas reizes nedēļā. Izmaņas testēšanā radīs arī jaunie valdības apstiprinātie likuma grozījumi, kas nosaka, ka cilvēki, kuriem inficēšanās ar Covid-19 būs noteikta ar antigēna testu, pēc izslimošanas varēs neveikt skrīninga testēšanu 60 dienas pēc inficēšanās noteikšanas un neievērot mājas karantīnu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    reku 27.01.2022, 19:43:50

    S*di būs,s*di būs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: