Decembra vidū kļuva zināms, ka 2022. gada Pekinas Ziemas Olimpiskajām spēlēm kvalificējies Ventspils Olimpiskās vienības šorttrekists Roberts Krūzbergs, kurš startēs 500m, 1000m un 1500m distancēs.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. februāra līdz 20. februārim, bet šorttreka sacensības norisināsies no 5. februāra līdz 16. februārim.

Gan vīriešiem, gan sievietēm Pekinā startēs pa 32 dalībniekiem 500 metru un 1000 metru distancēs, kā arī pa 36 slidotājiem 1500 metros.

Lai sagatavotos Pekinas Olimpiskajām spēlēm Roberts šobrīd atrodas Vācijā un trenējas kopā ar Vācijas šorttreka izlasi, kur par galveno treneri strādā bijušais Latvijas šorttreka izlases konsultants Stjuarts Horspūls. Treniņiem pievienojušies arī Polijas šorttrekisti un kopējā grupa ir ap 30 cilvēkiem, kas veido ļoti labu konkurenci. Sportisti savā starpā ir draudzīgi, bet pastāv liela iekšējā sāncensība, kas rada lieliskus treniņapstākļus. Ikdienā tiek aizvadīti ne tikai ledus, bet arī fiziskās sagatavotības treniņi. Savu padomu neliedz arī treneris Horspūls, kas Robertam ir ļoti svarīgi. Plānots, ka Roberts ap Ziemassvētkos uz pāris dienām atgriezīsies Latvijā, bet jau janvāra sākumā atkal dosies uz Vāciju, kur visu mēnesi trenēsies. Uz Pekinu sportisti dosies janvāra beigās.

Pirms došanās uz Vāciju ar Robertu un viņa treneri Kārli Krūzbergu tikās Ventspils Olimpiskās vienības vadītājs Uldis Boitmanis, lai pārrunātu sporta veida aktualitātes un gatavošanos Pekinas Olimpiskajām spēlēm.

Kopumā Robertam aizvadītā 2021. gada sezona vērtējama kā laba, jo gada sākumā pasaules čempionātā izcīnīta 15. vieta 1000m distancē, bet Eiropas čempionā izcīnīta 9. vieta 1000m distancē un 17. vieta 1500m distancē. Pats Krūzbergs gan vēlējās sasniegt austākus rezultātus, bet patraucējuši dažādi blakusfaktori, pietrūka veiksme, diskvalifikācijas un kritieni, tomēr par to īpaši neskumst, jo no otras puses uzkrāta pieredze, kas nākotnē palīdzēs labāk sagatavoties.

Gada otrajā pusē tika aizvadīti četri pasaules kausa posmi – divi Āzijā un divi Eiropā. Katram dalībniekam kvalifikācijā ieskaitīja rezultātu trijos veiksmīgākajos no četriem posmiem un kopvērtējumā Roberts 500m distancē ierindojās 29. vietā, 1000m distancē 26. vietā un 1500m distancē 40. vietā.

Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldībai, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Slidošanas asociācijai, Latvijas Olimpiskai komitejai un Latvijas Sporta federāciju padomei šobrīd ir nodrošināts viss nepieciešamais, lai nodrošinātu gatavošanos Pekinas Olimpiskajām spēlēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: