«Viss notiek pēc plāna. Trenējamies Igaunijā, bet pirms paša sezonas sākuma dosimies uz divu nedēļu nometni Itālijā,» par gatavošanos sezonai stāsta motokluba Rodeo direktors Arvis Sanders.

Igaunijas segtā arēna Adrenalin ir lieliska vieta pirmssezonas treniņiem – tā ir liela, plaša, kā arī atrodas salīdzinoši tuvu. «Tā mums ir laba iespēja aizvadīt braukšanas treniņus ziemā vietā, kur arēnas segums ir līdzīgs vasaras trašu segumam. Gatavojamies ar pilnu atbildības izjūtu. Fiziskos treniņus aizvadām sporta zālē, peldbaseinā, kā arī slēpošanas trasēs. Testējam jauno Suzuki tehniku, ko ar SIAMotofavorīts atbalstu iegādājāmies šajā sezonā,» niansēs dalās Sanders. Nelielā intervijā lūdzām motokluba direktoru pastāstīt plašāk par gaidāmo sezonu.

Kādus secinājumus izdarījāt starpsezonā, lai šogad uzrādītu vēl labākus rezultātus? 

– Galvenais secinājums ir tāds, ka nedrīkst pieļaut taktiskas kļūdas, summējot komandas rezultātus. Tai pašā laikā nedomāju, ka mūsu komandā būtu nepieciešams pieņemt kardinālus risinājumus, lai uzlabotu sniegumu. Tāpat nav pamata domāt, ka kāds no sportistiem negribētu uzvarēt vai ieguldīt maksimālas pūles, lai sasniegtu pēc iespējas augstākus rezultātus.

Kāds izskatās komandas sastāvs šai sezonai, vai izdevies to pilnībā nokomplektēt?

– Šobrīd vēl neesam nokomplektējuši komandu par visiem 100%, bet esam tuvu tam. Ir aizgājuši sportisti, kas uzskatīja, ka citā dārziņā zemenes ir saldākas, bet tā ir normāla parādība Latvijas motosporta aprindās, jo staigātāji jau ir bijuši vienmēr. Tāpat ir nākuši klāt sportisti, kas vēlas sevi pierādīt Rodeo rindās un sportot kopā.

Kāds ir jūsu skatījums uz komandas veidošanu ilgtermiņā? Vai komandas pamatkodolu plānojat veidot uz savu audzēkņu – bērnu un jauniešu – bāzes vai arī piesaistīsiet spēcīgus leģionārus?

– Līdz šim komandas kodolu veidoja sportisti, kas tajā startē jau ilgāk nekā trīs gadus. Uzskatu, ka produktīvāk un vieglāk ir strādāt ar tiem sportistiem, ko jau vairāku sezonu garumā esi iepazinis tuvāk. Tādējādi zinu viņu varējumu un vēlmes, tāpēc palieku pie pārbaudītām vērtībām.

Kuras būs šīs sezonas galvenās sacensības?

– Šajā jautājumā viss atkarīgs no piesaistītā finansējuma apjoma, bet plānots ir Latvijas un Eiropas čempionāti, kā arī tuvākie MX GP posmi un Superkausa sacensības. Akcents šogad tiek likts uz Tomu Macuku, kas šobrīd intensīvi gatavojas jaunajai sezonai MX1 klasē.

Kādus mērķus komanda ir nospraudusi Latvijas čempionātā un Superkausā?

– Sportā, lai sasniegtu rezultātus, mērķiem jābūt, bet tiem jābūt adekvātiem šā brīža ekonomiskajai situācijai, tāpēc nesteigsimies notikumiem pa priekšu. Būšu priecīgs un pateicīgs saviem sportistiem, ja izdosies finišēt labāko trijniekā sezonas noslēgumā.

Vai Superkausu seriāls ir devis jaunu dzīvību visai motokrosa attīstībai Latvijā? 

Manuprāt, kustību jeb gaisu Latvijas motokrosa dzīvē Superkauss ir sakustinājispieaugošā viesulī, pirmkārt, ar savu PR veidošanu un publicitāti par motokrosu kopumā. Kas attiecas uz mūsu komandu, motokrosa apritē esam jau kopš 1997. gada, tāpēc, domāju, ka mums tā vairs nav jauna elpa. Pieļauju, ka jaunām komandām tas ir jauns izaicinājums, vēlme līdzināties un pierādīt savu varējumu uz pārējo fona, kas, protams, ir apsveicami un progresējoši. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: