Valdība šodien lems par ekonomikas zinātņu doktora, bijušā Saeimas deputāta Jāņa Eglīša (Tautas partija) apstiprināšanu Ventspils Augstskolas (VeA) rektora amatā.

Jau informējām, ka VeA 23. februārī notika rektora vēlēšanas, kurās par augstskolas vadītāju ievēlēja Eglīti.

Jauns Ventspils Augstskolas rektors bija jāmeklē, jo līdzšinējais augstskolas vadītājs Jānis Vucāns tika ievēlēts 10.Saeimā. Līdz jauna rektora ievēlēšanai šos pienākumus pildīja inženierzinātņu doktors Aigars Krauze.

Eglītis strādājis par Preiļu 1.vidusskolas direktoru, vēlāk - par Preiļu Valsts ģimnāzijas direktoru. Viņš bijis arī Latvijas izglītības vadītāju asociācijas prezidents, Augstākās izglītības padomes loceklis. Kopš 2005.gada viņš ir Daugavpils Universitātes (DU) asociētais profesors, pētnieks, bet kopš 2008.gada - DU Ekonomikas doktora studiju programmas direktors.

Savukārt no 2003. līdz 2006.gadam Eglītis vadīja Preiļu novada domi. Eglītis bijis arī 9.Saeimas deputāts, Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks un Eiropas lietu komisijas deputāts.

Eglītis ieguvis fiziķa pasniedzēja specialitāti Latvijas Valsts universitātē, savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitātē viņš ieguvis doktora grādu ekonomikā. Viņš izglītojies arī Starptautiskajā izglītības plānošanas institūtā Parīzē, Roskildes universitātē un citviet.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: