Pagājušās sezonas Latvijas labākais jaunais futbolists Artūrs Zjuzins bez saskaņošanas ar saviem pašreizējiem saimniekiem FK "Ventspils" klubā pievienojies Slovākijas čempionvienībai "Žilina".

Slovākijas kluba oficiālā mājaslapa internetā ziņo par 19 gadus vecā Zjuzina pievienošanos komandas sastāvam, atklājot, ka ar "Ventspils" vienību tiek risināti pēdējie juridiskie jautājumi, lai pussargs kļūtu par pilntiesīgu komandas spēlētāju. "Par "Žilina" vēlmi iegādāties Zjuzinu esam dzirdējuši tikai mutiskus apliecinājumus, taču neesam saņēmuši ne naudu, ne oficiālu rakstveida piedāvājumu," skaidro FK "Ventspils" izpilddirektors Dmitrijs Hohlovs.

"Zjuzinam ar komandu joprojām spēkā līgums līdz šīs sezonas beigām, taču mēs jau ilgstoši neesam viņu redzējuši Ventspilī. Uz mūsu zvaniem un centieniem ar viņu sakontaktēties Zjuzins neatbild. Tādējādi viņš atklāti nepilda savus līgumā paredzētos pienākumus. Pret šādu rīcību vienmēr asi iestājusies FIFA, kas dotajā situācijā futbolistam var beigties ar ievērojamām sankcijām," skaidro Hohlovs.

Tāpat Hohlovs atklāja, ka "Ventspils" nevēlas likt šķēršļus Zjuzina pārejai, taču nesaprot, kāpēc šis jautājums tiek risināts tik klusi. "Zjuzins ar savu rīcību pats panācis šādu situāciju. Viss notiek ļoti aizdomīgi, kā slēpjoties. Kā saņemsim nauda par viņa pāreju, uzreiz esam gatavi futbolistu atbrīvot," piebilda Hohlovs.

Februārī Zjuzina un bijušā "Ventspils" spēlētāja Naura Bulvīša domstarpībās ar klubu iesaistījās Latvijas Futbola federācija (LFF). LFF Disciplinārās komisijas (DK) publiskotajā lēmumā tika atklāts, ka palīdzību komisijā lūguši paši spēlētāji, cenšoties panākt viņu līgumu pārtraukšanu. Kā toreiz secināja LFF DK, "Ventspils" neiebilst pret spēlētāju palikšanu klubā, savukārt arī neiebilda pret līgumu pirmstermiņa pārtraukšanu, saņemot attiecīgu kompensāciju.

Tikmēr spēlētāju aģents Mihails Ļebedevs uzskatīja, ka spēlētāju un klubu noslēgtie uzņēmuma līgumi neatbilst faktiskām pušu darba attiecībām un ir pretrunā ar Latvijas Republikas likumdošanu.

LFF DK nolēma, ka nav tiesiska pamata noslēgtos līgumus atzīst par spēka neesošiem un ka kompensācijas apmēra aprēķināšanā jāņem vērā visas kluba izmaksas attiecībā uz abiem spēlētājiem visu līgumu darbības laikā. Pirmstermiņa līguma izbeigšanas gadījumā kompensācija Bulvītim sastāda 12 000 latu, bet Zjuzinam - 49 000 latu.

Kamēr Bulvītis "Spartak" vienībai jau pievienojies oficiāli, Zjuzina un "Ventspils" attiecības joprojām nav atrisinātas.

LETA

Foto: fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: