Ar maču savā laukumā pret Igaunijas vienību Tarvas savu kārtējo sezonu šodien uzsāks basketbola klubs Ventspils, atkal cenšoties iekarot Latvijas finālu un labi pacīnīties apvienotajā līgā

Pagājušajā sezonā Latvijas–Igaunijas līgā staprvalstu mači notika vien pavasarī finālturnīrā, bet līdz tam robežas šķērsotas netika. Šosezon organizatori jau no pirmās kārtas cenšas atjaunot veco kārtību, ka abu valstu komandas regulārajā sezonā spēlē kopā, tā noskaidrojot izslēgšanas maču dalībniekus. Paredzēts, ka 14 komandas – sešas no Latvijas, astoņas no Igaunijas – pamatturnīru izspēlēs līdz 20. martam, bet pēc tam astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfinālā, kurā uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā. Čempioni paredzēts noskaidrot Četru finālā Igaunijā. Ventspils pagājušajā sezonā iekļuva labāko sešniekā, taču jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā piedzīvoja zaudējumu un līdz medaļu dalīšanai netika. Savukārt šī vakara pretinieki Rakveres Tarvas apstājās jau pamatturnīrā.

Lai gan Latvijas basketbolisti arī šajā sezonā ir izvēlējušies spēlēt Igaunijas komandās, Tarvas neviena mūsējā nav – leģionāru vietas aizņēmuši amerikānis, serbs un bosnietis. Komandas lielākā slavenība neapšaubāmi ir treneris Martins Mīrseps, kurš joprojām ir vienīgais Igaunijas basketbolists, kurš spēlējis NBA. Nav izslēgts, ka 206 cm garais Martins ir arī garākais Latvijas–Igaunijas līgas galvenais treneris. Starp citu, tieši no Igaunijas Ventspilī atgriezās uzbrucējs Linards Jaunzems, kurš tieši no Ventspils arī bija pārcēlies pie igauņiem.

Ventspilniekus var saukt par pārbaudes spēļu čempioniem, jo Ginta Fogela komanda pirms jaunās sezonas uzvarēja visos septiņos mačos, tajā skaitā pamanoties viesos pieveikt arī VEF. Savukārt ne tā labākā ziņa ir, ka šīs spēles nācās aizvadīt visai dažādos sastāvos, jo jau gatavošanās procesā spēlētāji iedzīvojās traumās. Piemēram, mačā ar VEF palīdzēt nevarēja tikai Kristaps Mediss, bet pēdējā spēlē Ventspils darbojās vien astoņu basketbolistu sastāvā. Protams, ka sezonas ievadā optimālajā formā nebūs neviena no komandām, kas gan nenozīmē, ka to var atļauties sākt pavirši, tomēr pārbaudes spēlēs redzētais liek domāt, ka ar cīņassparu komandai visam jābūt kārtībā. Tad atliek novēlēt veiksmi!

BK "Ventspils" sastāvs

Spēlētājs Poz. Dz.g. Augums Komanda 2020/21
Lerijs Tomass PG 1993. 185 cm Thor Thori (Islande)
Kristaps Mediss SG 1989. 187 cm Ventspils
Artūrs Ausējs SG 1990. 192 cm Ventspils
Rodrigo Būmeisters SG 2000. 196 cm Ogre
Kristiāns Šulcs SG 2002. 198 cm Ventspils
Kristaps Ķilps SF 2001. 196 cm Ventspils
Dāvis Ozers SF 2004. 193 cm Ventspils
Linards Jaunzems PF 1995. 199 cm Parnu Sadam (Igaunija)
Kārlis Helmanis PF 1997. 201 cm Cacares (Spānija IV)
Deniss Krestiņins PF/C 1994 203 cm Šiauliai (Lietuva)
Guntis Sīpoliņš PF/C 1993. 207 cm Liepāja
Andrejs Šeļakovs C 1988. 208 cm Ventspils

!! Spēles klātienē iespējams apmeklēt, tikai uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu !!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 08.10.2021, 18:09:29

    "Tarvas neviena mūsējā nav"

    Toms Ķēdis neskaitās?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: