Arī oktobrī, ievērojot visus MK noteiktos piesardzības pasākumus, Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju māja turpina darboties un tajā strādā rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Bulgārijas, Lielbritānijas un Lietuvas

Oktobrī ar prieku tiks sagaidīti mājā atgriežamies rakstnieci Inesi Zanderi, kas plāno strādāt pie stāstu krājuma un publicistu un rakstnieku Ati Klimoviču, kas strādā pie jaunas grāmatas par karstajiem punktiem pasaule. Vēl no rakstniekiem pirmo reizi mājā viesosies Džeina Šteinberga, kas raksta romānu Sargātājs.

Tomēr pārsvarā oktobrī viesosies tulkotāji: Rīss Trimbls, dzejnieks un atdzejotājs no Velsas, kas ir atdzejojis arī no latviešu valodas. Jau daudzkārt mājā bijusi viena no bulgāru izcilākajām tulkotājām Neva Mičeva, kas tulko no spāņu un itāļu valodām. Laura Liubinavičute ir tulkotāja no Lietuvas, kas tulko no spāņu un basku valodām. Inga Mežaraupe ir tulkotāja no dāņu valodas. Jolanta Pētersone ir tulkotāja no zviedru un norvēģu valodām un tulko pārsvarā bērnu literatūru.

Agnese Kasparova, Maija Indraša un lietuviete Ieva Venskevičute ir tulkotājas no franču valodas. Mājā turpina dzīvot arī lietuviešu dzejnieks un tulkotājs Laurins Katkuss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: