Jau 20. gadu pēc kārtas norisināsies ''Krievu kultūras dienas Ventspilī'' - šoreiz 10. un 11. septembrī. Projekta galvenais mērķis ir parādīt krievu kultūras daudzveidību, šī projekta ietvaros tiek piedāvāta interesanta pasākumu programma, kas paredzēta dažāda vecuma pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

10. septembrī plkst. 19 Pārventas bibliotēkā vīru vokālā kvarteta ''Skranum'' no Rīgas pievādās klausītājiem pareizticīgo mūzikas koncertu. Kvarteta dalībnieki: Gustavs Daniels Loris (1.tenors), Georgs Zujevs (2.tenors), Kārlis Rihards Ostrovskis (baritons), Mārtiņš Eliass (bass). Koncertā tiks izpildīti 19./20.gs. krievu komponistu Jevstafija Azejeva, Pāvela Česnokova, Sergeja Trubačova u.c. skaņdarbi.

Kvartets ''Skranum'' šādā sastāvā sāka darboties 2019. gadā. Kvarteta dalībniekus saista ne vien kopīgas intereses un dedzīga aizraušanās ar acapella mūziku, bet arī vēlme pielietot un attīstīt savas muzikālās un vokālās spējas.

Ieeja koncertā ar individuāliem ielūgumiem, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa vai pārslimošanas faktu, vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu (ne vecāku kā 48 stundas).

11. septembrī plkst. 11 Ventspils vecpilsētas tirgus laukumā norisināsies krievu tautas dziesmu un mūsdienu dziesmu izpildītāju sadziedāšanās. Sadziedāsies Ventspils mūziķi - Tatjana Saksaganska, Elena Vaseva, Jekaterina Kuļbanska, Aleksandra Kadera, Valērija Soboļeva, Arina Derevjanko, Aleksandrs Mirvis, Vjačeslavs Zagoruļko un folkloras ansamblis ''Jurjev deņ'', kas ar savu aktīvo dalību dažādos folkloras festivālos ir veicinājis savu atpazīstamību ne tikai Ventspilī, bet arī ārpus pilsētas robežām.

Plkst. 17 skvērā pie Pārventas bibliotēkas krievu retro un mūsdienu dziesmu izpildītāju sadziedāšanās. Piedalīsies Ventspils mūziķi, Ventspils kazaku dziesmu grupa ''Šumilov Bor'', kuru repertuārā izskanēs muzikālas kazaku balādes un kazaku eposs, un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra ansamblis ''Voļņica'', kura repertuārā krievu, baltkrievu, ukraiņu, čigānu, ebreju, spāņu, vācu un latviešu dziesmas, kā arī populāras retro un mūsdienu dziesmas.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    Skuja ,Vilis 08.09.2021, 17:08:31

    Precīzāks būtu apzīmējums "lielkrievu".
    Jo ir taču vēl baltkrievi un mazkrievi (ukraiņi-pašnosaukums).

  • -1
    Vpr 09.09.2021, 23:03:09

    https://youtu.be/IHsh8GHU7S0?t=37

  • -3
    Kaudzītes brālis. 10.09.2021, 13:10:54

    Šitas akurāt piemērots krievmīlim lembergam...

  • 0
    Ziņkārīgs 11.09.2021, 12:01:43

    Krievijai un Latvijai ir daudz kopēja, ieskaitot faktu, ka starp Krievijas vadošajām politiskajām partijām ir Vienotā Krievija, bet starp Latvijās – Vienotība.
    Es tā vienreiz salīdzināju kā reāli tās lietas notiek abās valstīs- varas un citas iestādēs strādā ļoti daudz negodīgu cilvēku, tsk bijušie čekisti, komunisti un čekas aģenti. Bijušie komunisti un čekisti ir gan Latvijā gan Krievijā visapkārt, un joprojām valda, jo viņi cits citu balsta. Bandīti izlaupa gan Latviju gan Krieviju. Bijušie pacēluši galvas, jo, lūk, viņiem neko nevarot pierādīt. Latvijā pašiem latviešiem nav iespēju atrast normāli atalgotu darbu, bet ierēdņi mēneša beigās ved mājās fantastisku algu. Tas patiesībā ilgu laiku bija raksturīgs visām jomām – tāpat Latvijā ilgu laiku dominēja arī Krievijās dzīves stils un attiecības pret reāliem, parastiem cilvēkiem ikdienas dzīvē.

  • -2
    Heinrich 11.09.2021, 13:58:54

    Piekrītu,bet ar iebildumu,ka čekisti un komūnistu funkcionāri nemēdz būt "bijušie".Viens no tādiem piemēriem sutinās uz nārām Matīsa cietumā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: