Pagājušās nedēļas nogalē, trīs dienu turnīrā jātnieku sacensībās Lietuvā, ''Audruvis Champions Tour 2021 II stage'' biedrību ''Jātnieku sporta klubs Demora'' pārstāvēja četri sportisti ar trīs zirgiem un vienu poniju, izcīnot uzvaras gan atvērtajos maršrutos, gan bērnu un junioru konkurencēs.

Atšķirībā no sacensībām Latvijā, šeit, lielākoties dalībnieku skaits pat līdz 120 sportiskajiem pāriem vienā maršrutā. Pārstāvētās valstis Lietuva, Latvija, Igaunija un Somija.

Šoreiz atvesti pieci kausi un desmit rozetes, kur augstākie sasniegumi Alisei Lūsei ar poniju Džoana izcīnot 1. vietu atvērtajā ātruma maršrutā ar 80 cm augstiem šķēršļiem pēdējā dienā, un 2. vieta piektdienas maršrutā. Kā augstākais rezultāts Alisei ar Džoanu vērtējams - 5. vieta atvērtajā ātruma maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem, starp 110 jātniekiem.

Kā arī Annai Čakstiņai ar zirgu Chikita uzvara 110 cm maršrutā, tajā skaitā junioru konkurencē un 2. vieta šajā maršrutā piektdien. Anna ar Chikitu pamazām sāk ''ielekties'' maršrutos ar 120 cm augstiem šķēršļiem un sestdien tīri izlekts maršruts un 4. vieta junioros. Undai Egendorfai ar Rolsroisu un Martai Jansonei ar Red Grace godam veikti pa sešiem maršrutiem, arī bez soda punktiem un stipri pietuvojoties godalgotajam pieciniekam.

''Atrauties no zemes....
Es laikam varētu nosaukt tā šīs trīs sacensību dienas, ko pavadījām Audruvis Champions Tour 2021 IInd stage. Man tas ir pabūt mirkli citā pasaulē, citā realitātē un nodedzināt kādu duci nervu šūnas, bet Martai Jansonei tā ir tik nepieciešamā pieredze, tas ir maksimāls spēku un domu koncentrācijas un saspringuma mirklis īstā lidojumā.
Nav viegli nedz morāli, nedz fiziski, bet visu atsver gandarījums par paveikto, par vēl vienu soli uz priekšu. Cienu un apbrīnoju, gan tos jauniešus, kas, faktiski, katru dienu pavada kopā ar zirgu to kopjot, lolojot un rūpējoties un treniņos neatlaidīgi māca sevi un savu uzticamo cīņu biedru zirgu, gan trenerus ar viņu neizsmeļamo un dzelžaino nervu sistēmu un vecākus, kas nesavtīgi upurē sevi, savu laiku un resursus, lai bērnam būtu šī iespēja!
Tie daudzie vecāku un treneru skatieni, cerību pilnās acis laukuma malā un pārdzīvojums par nogāzto šķērsli, sajaukto maršrutu vai neizdevušos pagriezienu, kritienu vai zirga ietiepību un nepaklausību un saldie mirkļi, kas pierāda, ka viss tiek darīts pareizi un esam uz pareizā ceļa!
Bet visam par pamatu mīlestība pret zirgiem!
Tikai un vienīgi, bez tās nav šīs jātnieku pasaules. Mācīties, lai pilnveidotos. Būt neatlaidīgam, lai sasniegtu. Gūt pieredzi, lai uzvarētu'', tā jātnieku sporta kluba ''Demora'' sportistes mamma Agnese Jansone.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    i 28.07.2021, 17:53:32

    MALAČI un MALACĪTES :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: