Austrijas pilsētā Grācā dalību Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā sākusi Latvijas izlase, kuras sastāvā spēlē Ventspils Olimpiskās vienības sportists Kārlis Lasmanis, kā arī Agnis Čavars, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš.

Latvieši pirmajās divās grupas spēlēs demonstrēja pārliecinošu sniegumu, ar 21:14 pieveicot Austrijas izlasi un ar 21:17 Nīderlandi.

Latvijas vienība spēli pret Austriju sāka ar 7:0 izrāvienu, turpinājumā pārsvaru palielināt neizdevās, taču austrieši netika pielaisti tuvāk par 9:5, 15:11 un 17:14. Kārlis Lasmanis guva desmit punktus (trīs tālmetieni).

Savukārt spēlē pret Nīderlandi latviešu pārsvars auga pakāpeniski – 7:4, 12:7, 15:9. Pēc 15:13 izdevās panākt 19:13 un pēc 20:17 – gūt izšķirošo punktu. Kārlis Lasmanis guva deviņus punktus.

Mūsu vīriešu komanda ir ielozēta D apakšgrupā kopā ar Nīderlandes, Kanādas, Horvātijas un Austrijas komandām.

Nākamās grupas spēles mūsu komanda aizvadīs 29. maijā, plkst.18 pret Horvātiju un plkst.19.40 pret Kanādu. Ceturtdaļfinālā spēlēs katras grupas divas labākās komandas.

No šī kvalifikācijas turnīra Tokijas Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies trīs komandas. Pēdējā iespēja kvalificēties Tokijas Olimpiskām spēlē būs turnīrā no 4. līdz 6. jūnijam Debrecenā, Ungārijā, kurā tiks izspēlēta viena kvalifikācijas kvota.

Tokijas Olimpiskās spēlēs 3x3 basketbolā startēs astoņas komandas un balstoties uz izlašu reitingu Olimpiskām spēlēm šobrīd vīriešiem kvalificējušās Serbijas, Krievijas, Ķīnas un Japānas komandas, bet atlikušās četras vietas tiks izspēlētas kvalifikācijas turnīros.

Spēles būs iespējams vērot tiešraidē: ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: