No 1. jūnija nodibinājuma ''Ventspils Augsto tehnoloģiju parks'' telpās, iepriekš piesakoties, ikvienam interesentam ir iespēja izmantot Ventspils dizaina darbnīcas ''RADE'' iekārtas un pakalpojumus. Līdz novembrim iekārtu izmantošana būs bez maksas, klientiem pašiem nodrošinot savus materiālus.

Katram apmeklētājam pieejamas arī trīs bezmaksas stundas ar nodrošinātajiem materiāliem, lai apgūtu iekārtas un veiktu testus.

Ventspils dizaina darbnīca ir tehnoloģiju telpa, kurā gan privātpersonām, gan uzņēmējiem iespējams izgatavot un apdrukāt visdažādākos produktus. ''RADE'' telpās pieejamas dažādas iekārtas, lai savu dizainu pārliktu uz apģērba, plastmasas, metāla, kā arī koka, akrila, dažādiem kompozītmateriāliem un citiem aksesuāriem. Tāpat iespējams printēt fotoattēlus, taisīt uzlīmes un veidot iepakojumu, kurā to visu ielikt.

Lai darbotos ar iekārtām, būs jāiziet īsa apmācība, bet uz vietas tehnoloģiju telpā būs pieejams arī speciālistu atbalsts ideju īstenošanai. Izmantojot 3D printeri un lāzergriezēju, būs iespēja izgatavot praktiskus priekšmetus mājas uzlabošanai. Ar izšūšanas iekārtas palīdzību būs iespējams atsvaidzināt savu nobružāto džinsa jaku vai uzsākt savu izšūto apģērbu interneta veikalu.
Iespējas ir bezgalīgas - nepieciešama tikai ideja un radoša pieeja!

Ventspils dizaina darbnīcas ''RADE'' pieejamās iekārtas:
- Lielformāta printeris/griezējs;
- Ruļļu laminators;
- Roll aplikatora darbagalds;
- Lielformāta sublimācijas printeris;
- Lielformāta termoprese;
- UV printeris;
- CNC griešanas galds;
- Lāzergriezējs;
- T-kreklu tiešās apdrukas iekārta;
- DTG pirmsapstrādes iekārta;
- DTG termoprese;
- Izšūšanas iekārta;
- Šujmašīna;
- 3D printeri;
- Spirāļotājs;
- Papīra automātiskais perforētājs;
- Foto printeris;
- Krūžu termoprese.

16.  jūnijā plkst. 18 tiešsaistē notiks Ventspils dizaina darbnīcas demo diena, kuras laikā būs iespēja uzzināt plašāk par iekārtu iespējām un piedāvātajiem risinājumiem. Dizaina darbnīcas vadītājs Emīls Anškens pastāstīs par to, kā katrs, kuru saista radošu dizainu priekšmetu izgatavošana, dizaina darbnīcā varēs atrast sev piemērotāko risinājumu. Lai iedvesmotu radošiem darbiem, ''RADE'' vadītājs parādīs arī praktiskus piemērus par to, ko iespējams izgatavot, izmantojot pieejamās iekārtas. Informāciju par demo dienu meklē Facebook lapā Ventspils dizaina darbnīca ''RADE''.

''RADE'' atrodas Ventspils Augsto tehnoloģiju parks 1. Apmeklēt darbnīcu var tikai pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot tās vadītājam Emīlam Anškenam uz tālruņa numuru +371 29523142 vai rakstot e-pastu uz rade@vatp.lv. Rezervācijas iespējams veikt darba dienās no plkst. 10 līdz 19 un sestdienās no plkst. 10 līdz 16.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    ventspilnieks 36,7 04.06.2021, 00:16:54

    Šis ir baigi forši pakalpojuma lietotājam. Sāpīgi ir iešauts kājā uzņēmējiem, kuri tādas iekārtas iegādājušies par lielu naudu. Viens dempingotājs pilsētā vairāk.

  • 0
    sranskis 04.06.2021, 10:13:46

    Domā, ka daudziem ir CNC iekarta?

  • 0
    ventspilnieks 36,7 04.06.2021, 10:36:41

    Tiem, kam nepieciešams, noteikti ir iekšējām vajadzībām. Šīm visām iekārtām arī jāpaliek VATP jaunuzņēmumiem iekšējām vajadzībām bez nekādas tirgus kropļošanas un dempingošanas par nenopelnītu naudu.

  • 0
    Eeeeeeeeee 04.06.2021, 13:56:02

    Kā ta var tur pieteikties? Nekādi laiki nav un info konkrēts! :(

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: