Ventspils Mūzikas bibliotēkā vinila cienītājiem pieejamas visas mūzikas ierakstu izdevniecības ''Jersika Records'' izdotās plates. Izrādās, to tapšanā piedalījies ne viens vien ar Ventspili saistīts mūziķis, bet viens ieraksts tapis koncertzālē ''Latvija''.

Dzejas un improvizētās mūzikas projekta ''Klausies'' albums ''9'' ierakstīts 2020. gada augustā koncertzālē ''Latvija''. Tajā skan Aleksandras Lines dzeja latviešu, krievu un angļu valodā, viņas sadarbības partneri ierakstā ir mūziķi Edgars Cīrulis un Alberts Reinholds Ostegods. Notikumu īpašu padarīja tas, ka ieraksta laikā zālē drīkstēja būt nedaudz klātienes klausītāju un albumu ierakstīja analogi. Ieraksta skaņu režisoru Mārtiņu Krastiņu daudzi pazīst kā Ventspils Augstskolas studentu, Ventspils Mūzikas vidusskolas džeza nodaļas audzēkni, dīdžeju. Viņš ir arī entuziastisks skaņu ierakstu restaurators, kurš sācis vēsturisko latviešu ieskaņojumu izdošanu.

Ventspilnieks Staņislavs Judins kopā ar dziedātāju Asnāti Rancāni ierakstījis tembrāli bagātu un ļoti emocionālu albumu ''Op.2'', bet muzikālās apvienības ''Endless Roar'' sastāvā skaņuplati ''Rush Hush''. Starptautiskajā mūzikas projektā kontrabasists Staņislavs Judins apvienojies ar lietuviešu saksofonistu Arvīdu Kazlausku un amerikāņu multimākslinieku Džakinu Pusonu.

Ventspilī dzīvojošais multiinstrumentālists Jānis Ruņģis, meklējot jaunas idejas un rodot iedvesmu agrāk neizmantotos instrumentos un tembros, ierakstījis 42 minūšu albumu - 10 skaņdarbu ciklu, kurā skan ģitāra, ērģeles, ''Fender Rhodes'' un ''Wurlitzer'' elektriskie taustiņinstrumenti, kā arī klavesīna priekštecis klavicimbala.

Visbeidzot aicinām baudīt Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzēju Kaspara Kurdeko un Kaspara Vizuļa kopdarbu ar Rūdolfu Macatu — skaņu plati “KlusiKlusi”.

Pavisam Ventspils Mūzikas bibliotēkas krājumā ir 12 izdevniecības “Jersika Records” plates. Tā ir neatkarīga džeza un improvizētas mūzikas ierakstu izdevniecība, kuru Mareks Ameriks dibināja Rīgā 2017. gadā. Lielākā daļa “Jersika Records” ierakstu tiek izgatavoti pilnīgi analogi, ierakstīti tiešraidē un publicēti vinilā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: