Biedrība ''Ventspils Hokeja Savienība'' un biedrība ''Hokeja Klubs Zemgale'' parakstīja sadarbības līgumu, kas sekmēs hokeja attīstību Latvijā, piedāvājot iespēju Hokeja Savienības sportistiem piedalīties hokeja kluba ''Zemgale'' komandu sastāvos, kā arī hokeja treneriem piedalīties praktiskajās nodarbībās ar HK ''Zemgale'' pieredzējušajiem treneriem.

Sadarbības līgumu parakstīja ''Ventspils Hokeja Savienība'' valdes loceklis Edgars Kurpics un HK ''Zemgale'' direktors Aivars Zeltiņš.

Kā pēc līguma parakstīšanas uzsvēra Zeltiņš, Jelgavai ir daudzu gadu veiksmīga pieredze hokeja attīstības veicināšanā un bērnu iesaistīšanā šajā sporta veidā, kas tiek īstenota sadarbībā ar Jelgavas Ledus sporta skolu. ''Es atzinīgi novērtēju parakstīto līgumu ar ''Ventspils Hokeja Savienību'', kas vēl vairāk popularizēs hokeju kā vienu no Latvijas prioritārajiem sporta veidiem, turklāt piedāvās iespēju jaunajiem hokejistiem pilnveidoties,'' norāda Zeltiņš.

Edgars Kurpics pēc līguma parakstīšanas uzsvēra, ka pieredzes apmaiņa, sadarbība un attīstības iespējas ir ļoti liela vērtība ikvienā jomā! ''Esmu priecīgs, ka esam izveidojuši sadarbību ar vienu no pieredzes bagātākajiem Latvijas hokeja klubiem - HK Zemgale.''

Sasniedzot nepieciešamo kvalifikāciju, ''Ventspils Hokeja Savienības'' audzēkņiem varētu tikt piedāvāta iespēja startēt HK ''Zemgale'' hokeja komandāss. Noslēgtā līguma ietvaros ''Ventspils Hokeja Savienības'' treneriem būs arī iespēja piedalīties HK ''Zemgale'' praktiskajās nodarbībās, gūstot jaunu pieredzi no pieredzējušajiem HK “Zemgale” treneriem, tādējādi sekmējot Ventspils hokejistu profesionālo izaugsmi.

Sadarbības līgums ar HK “Zemgale” noslēgts uz gadu, un kalpos kā platforma jaunām idejām un projektiem.

Biedrības “Ventspils Hokeja Savienība” aktīvas darbības rezultātā 2021.gada 18.janvārī ir nodibināta profesionālās ievirzes izglītības iestāde “Ventspils hokeja sporta skola”, kura īsteno atbilstošas programmas, un tajā iesaistīti 135 bērni un jaunieši.

Hokeja klubs “Zemgale” dibināts 2001.gadā un kā Virslīgas komanda vairākkārtīgi uzrādījusi teicamus rezultātus, tostarp – divas reizes izcīnot sudraba medaļas. Sadarbībā ar Jelgavas Ledus sporta skolu Jelgavā tiek nodrošināta jauno hokejistu apmācība, sagatavojot tos startam daudzās Latvijas komandās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: