Ventspilī volejbola bumbas dauzīšana pludmales smiltīs bijusi populāra vienmēr, bet runā, ka pirmie tīklu stabi tā saucamajā ''bedrītē'' parādījušies pagājušā gadsimta otrajā pusē. Bedrītē iesākumā bija pieejams viens laukums vēlāk divi, bet pludmales volejbola popularitāte turpināja augt un bija nepieciešama nopietnāka paplašināšanās.

Pateicoties Ventspils iedzīvotāju iniciatīvai tika pieņemts lēmums par pludmales volejbola stadiona izveidi, kurā pieejami pieci pludmales volejbola laukumi. Tāpat divi pludmales volejbola laukumi tika izveidoti pie Pārventas pamatskolas un vēl divi pļavā pie Viada degvielas uzpildes stacijas.

Ņemot vērā pludmales volejbola attīstību, Ventspilī tika izveidots pludmales volejbola klubs ''Bloks'', kurā šobrīd treneru Ainara Soka, Edgara Zviedrāna, Normunda Pūpola un Toma Šmēdiņa vadībā trenējas 60 bērni un jaunieši. Kluba attīstība un mērķtiecīgais darbs devis pirmos augstos rezultātus un Latvijas izlases kandidātu sarakstā iekļautas ventspilnieces Beāte Liepājniece un Anija Paula Ozoliņa. 2020. gadā jaunietes izcīnīja Latvijas U-18 pludmales volejbola čempionāta bronzas medaļas un 9. vietu Latvijas pieaugušo čempionāta kopvērtējumā.

Ņemot vērā sportistu sasniegumus un nodrošinātu finansiālu atbalstu gatavojoties nozīmīgām sacensībām, Beāte un Anija iekļautas Ventspils pašvaldības finansiāli atbalstītajā Ventspils Olimpiskās vienības sastāvā un pludmales volejbola stadionā tikās ar vienības vadītāju Uldi Boitmani, lai pārrunātu sporta veida aktualitātes.

Latvijā pludmales volejbola līmenis ir ļoti augsts, jo mūsu labākie pāri stabili turas pasaules elitē, bet spēcīgā konkurence dod labas iespējas izaugsmei. Šogad Beāte un Anija plāno iekļūt Latvijas U-20 čempionāta finālā, kā arī kopvērtējumā finišēt TOP 5 Latvijas pieaugušo čempionātā. Tāpat sportistes plāno piedalīties kādā no starptautiskajiem turnīriem, ja to ļaus iespējas un apstākļi.

Ja ļaus valstī noteiktā epidemioloģiskās situācija, tad pludmales volejbola stadionā šogad notiks Latvijas pludmales volejbola čempionāta posms un Latvijas Jaunatnes pludmales volejbola čempionāta posmi, tāpat Jūras svētku ietvaros plānots Latvijas pludmale sacensību posms.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: