Ventspils Olimpiskās vienības vadītājs Uldis Boitmanis tikās ar Ventspils Augstas klases svarcēlājiem Ritvaru Suharevu, Artūru Plēsnieku, Armandu Mežinski, kuri iekļauti 2021. gada Ventspils Olimpiskās vienības sastāvā, kā arī treneri Eduardu Andruškēviču.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par treniņiem pandēmijas laikā un gatavošanos sacensībām. Sportistu galvenais mērķis ir dalība Tokijas Olimpiskajās spēlēs, kurās Artūrs Plēsnieks plāno piedalīties jau trešo reizi, bet Ritvaram Suharevam šīs būs debijas spēles. Abi svarcēlāji ieņem vietas pasaules labāko desmitniekā savās svara kategorijās.

Lai turētos pasaules elitē jātrenējas ļoti nopietni un treniņos mūsu sportisti, trenera Eduarda Andruškēviča vadībā, pavada vismaz piecas stundas dienā.

Sportistu diena iesākas plkst. 8 ar rīta rosmi pēc kuras brokastis un došanās uz pirmo treniņu, kas notiek no plkst. 10 līdz 12. Starp treniņiem pusdienas un brīvais laiks, bet otrais treniņš no plkst. 16 līdz 18.

Lai dažādotu treniņus svarcēlāji trenējas ne tikai sporta nama ''Centrs'' smagatlētikas zālē, bet arī izmanto citas Olimpiskā centra ''Ventspils'' sporta bāzes - pilsētas stadionu, vieglatlētikas manēžu, ielu vingrošanas stadionu, Ūdens Piedzīvojumu parka peldbaseinu un citas sporta bāzes.

Tāpat svarcēlāji regulāri dodas uz treniņnometnēm Dobelē, kā arī citām valstīm. Gatavojoties Tokijas Olimpiskajām spēlēm svarcēlāji šogad plāno doties uz treniņnometnēm Turcijā un Ukrainā.

Nākošais lielais starts mūsu svarcēlājiem plānots aprīļa sākumā, kad Maskavā notiks Eiropas čempionāts, kurā būs iespējams izcīnīt svarīgus punktus olimpiādes kvalifikācijas reitingā. Sacensībās piedalīsies Suharevs, Plēsnieks un Mežinskis.

Maija beigās Saūda Arābijas pilsētā Džedā notiks pasaules U-20 un U-23 čempionāts, kurā piedalīsies Suharevs, Mežinskis un Ivanova.

Jūlija beigās sāksies Tokijas Olimpiskās spēles, bet gada noslēgumā sportistiem plānoti starti pasaules pieaugušo un Eiropas U-20 un U-23 čempionātos.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Egils Kraulers 16.03.2021, 16:22:49

    Lai puišiem un trenerim izdodas sasniegt izvirzītos mērķus! Veiksmi viņiem!

  • 0
    reku 16.03.2021, 17:45:57

    Bet pensionāram būtu vēlams prasties un no amata aiziet.Mazbērni gaida!

  • -1
    Janis Zvejnieks 17.03.2021, 00:16:42

    Svarcelaji tikas ar bijuso 5.vidusskolas fizkulturas skolotaju,zem segvarda Lempis :))))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: