Mareks Mitens un Augšezera Universitātes Lakers hokejisti kļuvuši par WCHA konferences čempioniem, tā arī iekļūstot starp 16 labākajām ASV studentu hokeja čempionāta komandām.

Lakers pusfinālā tikās ar Bemidži Beavers hokejistiem, kas bija vienīgie, kuriem martā vienīgajiem bija izdevies pieveikt Mitenu un kompāniju. Šajā mačā 56 minūtes ventspilnieks savu cietoksni turēja neieņemtu, bet viņa kolēģi sāncenšu vārtsargu šajā laikā bija pārspējuši jau četras reizes. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām ripa tomēr nonāca Lakers vārtos, bet nekas vairāk Beavers ļauts netika. Mitens atvairīja 25 no 26 metieniem.

Otrajā pusfinālā mājinieki mājinieki Mavericks negaidīti ar 1:5 piekāpās Ziemeļmičiganas Universitātes Wildcats, kas nozīmēja, ka par WCHA čempionu titulu cīnīsies komandas, kuras nacionālajā reitingā bija novērtētās zemāk, nekā abas pārējās konkurentes. Lakers arī šoreiz teicami darbojās pirmajās divos periodos, izvirzoties vadībā 4:0, taču otrās trešdaļas pēdējā minūtē sāncenši vairākumā vienus vārtus atguva. Izšķirošās trešdaļas ievadā ripa vēlreiz nonāca Mareka sargātajos vārtos, bet mazākumā gūtie vārti ļāva Lakers attapties. Līdz mača beigām komandas vēl apmainījās vārtu guvumiem, kas gan mainīja tikai rezultātu, bet ne iznākumu – Lakers uzvara 6:3, kas nozīmē, ka komanda pirmo reizi kopš 1995./96. gada sezonas iekļuvusi starp 16 labākajām NCAA komandām.

Mitens, kurš atvairīja 25 no 28 sāncenšu metieniem, tika atzīts par finālmača pirmo zvaigzni, bet vērtīgākā spēlētāja balva tika viņa komandas biedram Eštonam Kalderam, kurš guva trīs vārtus, turklāt divus no tiem pēdējā periodā.

NCAA čempionāta pirmajā kārtā Lakers nāks pretī Hockey East konferences čempioni Masučusetas Minutemen.

Ar izspēles kārtību iespējams iepazīties ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Latvija pāri visām! 23.03.2021, 14:23:59

    Kkāds uzpurņainis...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: