Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra izskatīšanai Kurzemes apgabaltiesā nodevusi krimināllietu, kurā četras personas apsūdzētas par gandrīz 80 000 latu izspiešanu no kluba "Ventspils" futbolistiem.

Turklāt no cietušajiem pieprasīta ne tikai nauda, bet arī sportistu īpašumi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Šīm četrām personām apsūdzības uzrādītas pēc Krimināllikuma 184.panta 3.daļas - par organizētas grupas izveidošanu vai piedalīšanos tajā izspiešanas nolūkā, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas. Minētajā likuma pantā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Divas no šīm apsūdzētajām personām atrodas apcietinājumā, bet vēl divām piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība. Prokuratūra plašāku informāciju, kas ir apsūdzētie un no kā nauda izspiesta, nesniedz.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp apsūdzētajiem ir arī futbola kluba "Ventspils" direktors Sergejs Barkovskis, ko policija aizturēja pagājušā gada martā aizdomās par izspiešanu personu grupā. Barkovskim vēlāk tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Viņš joprojām atrodas apcietinājumā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: