Ar sporta skolas Spars atklātā čempionāta sacensībām sporta vingrošanā vingrotāji atklājuši šā gada sezonu.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku – no vairākām Rīgas un Liepājas sporta skolām, kā arī mājinieki – Ventspils sporta skolas Spars audzēkņi.

Sporta meistaru klasē uzvaru izcīnīja ventspilniece Valērija Savicka, kas aiz sevis atstāja divkārtējo valsts absolūto čempioni liepājnieci Mariju Vasiļjevu, bet trešajā vietā ierindojās vēl viena mūsu sportiste – Liene Parijenko.

Sporta skolas direktors Ilmārs Seilis ventspilnieču sniegumu vērtē kā labu. «Jāskatās, kādā formā ir katra sportiste – kura ir labā, kura ne tik labā –, no tā ļoti atkarīgi ir arī viņu uzrādītie rezultāti. Patiesās spējas redzēsim pēc diviem mēnešiem, kad notiks Latvijas čempionāta sacensības. Priekš pirmajām sacensībām ir labi. No 1. septembra sāksim gatavot jaunas programmas, tāpēc grūtākais darbs vēl tikai priekšā. Programmas būs veidotas tā, lai ar 1. sporta klasi tās varētu ieviest arī skolās kā interešu pulciņus,» stāsta Seilis.

Vēl pie dubultuzvaras junioru klasē tika Sabīne Vadjuhina (zelts) un Katerīna Žuravļova (sudrabs). 2. sporta klasē bronzas medaļu izcīnīja Darja Mihailova, bet uzreiz aiz goda pjedestāla palika Aleksa Blanka un Katrīne Ignace.

Toties zēniem jaunajās sporta klasēs šis gads sācies ar pilnīgi jaunām obligātām kombinācijām. Pēc pusotra mēneša treniņposma ventspilnieki sacensībās guva arī vērā ņemamus rezultātus. 2. sporta klasē piektais palika Jurģis Brašmanis, bet 3. sporta klasē sudrabs un bronza tika attiecīgi Artjomam Lappo un Viktoram Seilim. 4. sporta klasē labāko rezultātu no ventspilniekiem uzrādīja Tonijs Pintāns, viņam sestā vieta. Toties 5. sporta klasē viss goda pjedestāls tika mūsējiem: pirmais bija Rihards Trams, otrais – Lorents Vilkrists, bet trešais – Artūrs Ozols.

Seilis atklāja, ka šāda programmu nomaiņa bijusi nepieciešama. «Šāda programmu maiņa bija nepieciešama, jo tagad 1.–3. sporta klases vingrotāji trenēsies pēc baltkrievu un ukraiņu sastādītas programmas. Toties 4. un 5. sporta klase vadīsies pēc amerikāņu komandu sporta programmām. Šos vingrojumu kopumus izvēlas un pēc tiem vadās katra valsts individuāli, tāpēc tagad mēs trenēsimies pēc amerikāņu, baltkrievu un ukraiņu programmām.»

Apskati sacensību foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: