Biroja un tirdzniecības telpu nomas cenu kritums ir mitējies, un eksperti runā par nekustamā īpašuma tirgus segmenta stabilizāciju. Pieaug pieprasījums pēc vidēja izmēra tirdzniecības platībām pilsētas centrā.

Salīdzinot ar pagājušā gada sākumu, kad pieprasījums pēc nomas telpām bija niecīgs par spīti zemajām cenām, 2010. gada beigās situācija šajā tirgus segmentā ir stabilizējusies. Eksperti to saista ar zināmu ekonomikas stabilizāciju, kā arī ar nomas cenām, kas joprojām ir zemas, un tukšo telpu lielo piedāvājumu, kas sniedz nomniekiem izvēles iespēju.

 

Tas labi redzams pēc Ventspils nekustamo īpašumu (VNĪ) lielajiem sludinājumiem par telpu nomu dažādās pilsētas vietās. Mārketinga speciāliste Inga Štrausa saka, ka, ja izdosies iznomāt vismaz pusi tukšo telpu, tad tas jau būs labi. Daudzas telpas tika atbrīvotas, jo nomniekiem neklājas pārāk labi; vai arī valsts struktūras aizgāja no tām samazināšanas un optimizācijas rezultātā. Analoģiska situācija ir arī citās Latvijas lielākajās pilsētās.

 

Pagājušā gada vasarā Ministru kabinets apstiprināja jaunos valsts un pašvaldības īpašuma nomas

 

Telpu noma Ventspilī

Kuldīgas iela (1. stāvs, 50–100 m2) – aptuveni 6 Ls/m2

Kuldīgas iela (virs 150 m2) – 4–5 Ls/m2

Kuldīgas iela (2.–3. stāvs) – 2–3 Ls/m2

Pilsētas centrs – līdz 3 Ls/m2

Mikrorajons pilsētas kreisajā krastā – 2–3 Ls/m2

Pārventa – 1–2 Ls/m2

T/c Tobago – 15–20 eiro/m2

 

Avots: Latio

 

Vairāk lasiet piektdiena laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: