Pēc gandrīz mēneša pārtraukuma sestdien pirmo spēli savu līdzjutēju priekšā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas MasterCard BBL mačā tiksies ar Tartu "Rock".

Līdz šim pēdējo spēli savā laukumā "Ventspils" basketbolisti aizvadīja 18. janvārī, FIBA Izaicinājuma kausa spēlē ar 100:65 sagraujot Portugāles "Benfica". Pēc šīs spēles ventspilniekiem sākās astoņu spēļu izbraukuma sērija, kurā komandai izdevās noslēgt ar pozitīvu bilanci – piecas uzvaras ("Valmiera", "TTU/Kalev", "Kalev/Cramo", "LU", "Liepājas lauvas") un trīs zaudējumi ("Dolphins", "Gravelines", "VEF"). Šī sērija cirta robus ne tikai komandas sastāvā, bet arī treneru korpusā – sāka BK "Ventspils" to ar Aļģirdu Brazi pie stūres, bet mājās atgriezās ar Gunti Endzelu galvenā trenera postenī.

"Rock" komandas līderi ir tieši garā gala spēlētāji – igaunis Janars Talts (15,5 punkti, 6,9 bumbas) un amerikānis Kalistus Eziukvu (12,3 punkti, 8,5 bumbas). Tiesa, Talts jau pametis Tartu komandu un pievienojies Krievijas superlīgas klubam "Krasnie Krilya". Savukārt 208 cm slaidais amerikānis komandas pēdējā mačā Baltijas līgā pret "Liepājs lauvām" guva 28 punktus, realizējot 12 no 15 divpunktu metieniem un arī izprovocējot sāncenšus uz septiņiem pārkāpumiem.

Igauņu sastāvā spēlē pieci basketbolisti, kuru augums ir divi metri un vairāk, bet mums ierindā palikuši vien trīs – Lauris Blaus, Artūrs Bērziņš, Māris Gulbis. Vārdu sakot, BK "Ventspils" treneru galvenais uzdevums ir skaidrs: kā panākt, lai igauņu garie bumbu saņemtu pēc iespējas retāk?

Gan igauņi, gan ventspilnieki BBL čempionātā līdz šim izcīnījuši 12 uzvaras, bet Latvijas klubs aizvadījis par vienu maču mazāk. BK "Ventspils" basketbolisti līdz šim uzvarējuši visos septiņos mačos savā laukumā, bet "Rock" spēlētājiem viesos piecas uzvaras un divi zāģi (pēdējais 15. janvārī pret "VEF" 71:87).

Ventspilnieki īpaši būs parūpējušies par atmosfēru spēlē un ap to, atgādinot, ka tuvojas visu mīlētāju svētki – Valentīna diena. Jau no pulksten 17.30 halles foajē būs tīņu disenīte (par mūziku gādās jaunie dīdžeji Dj Martin Makry, Dj Sekretar, MINIDJ, DJ Vafls's, Dj Mario) un darbosies Valentīna dienas pasts, ar kura palīdzību varēs sūtīt mīlestības vēstules basketbolistiem un arī karsējmeitenēm.

Basketbola spēles sākums pulksten 19.05

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: