Latvijas čempionāta ''ERGO Open 2020'' pirmais posms, kā pēdējos gados ierasts, notiks Ventspilī. Šajā posmā piedalīsies gan vīriešu, gan sieviešu dueti.

Šī ir izcila sezona Latvijas līdzjutējiem, jo visi spēcīgākie Latvijas pludmales volejbolisti, tostarp arī divi olimpiskie pāri, to aizvada Latvijā, piedaloties Latvijas čempionāta sacensībās. Pirmajam čempionāta posmam vīriešu konkurencē pieteikušās 34 komandas, bet sieviešu - 21 duets.  

Vīriešu turnīra pamatsacensībās jau iekļautas 12 komandas, bet pārējās kvalifikācijas turnīrā, kas norisināsies jau piektdien, cīnīsies par četrām vakantajām vietām pamatturnīrā. Sacensībās ar pirmajiem diviem numuriem izsēti Latvijas spicākie dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. Pirmie trīs no kvarteta aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspils turnīram iesildījās Igaunijas čempionātā (Pļaviņš/Točs tajā triumfēja), bet Jānis nolēma sezonu sākt tieši ar Ventspils turnīru.

Diviem galvenajiem turnīra favorītpāriem izsēto vidū seko Aleksandrs Solovejs un Mihails Samoilovs, kā arī mūspusē jau redzētie lietuvieši Patrikas Stankevičus un Audrius Knašas. Šis ir vienīgais ārzemju duets, kurš pamatturnīrā iekļauts bez dalības kvalifikācijā, kamēr vēl divām Lietuvas komandām un vienai igauņu nāksies par šādām tiesībām pacīnīties.

Arī dāmu turnīrā Ventspils posmam pieteicies kupls dalībnieču skaits - 21 komanda. Šāds skaits duetu Latvijas čempionāta posmos nav bijis ilgi, kas protams priecē. Nešaubīgās turnīra favorītes ir Latvijas olimpiskā dāmu komanda Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kurām finālā pēc reitinga būtu jāsamēro spēki ar Aneti Namiķi un Varvaru Brailko, taču konkurence par vietām uz goda pjedestāla solās būs spraiga.   

Konkurenci Latvijas komandā noteikti sastādīs arī trīs Lietuvas un divas Igaunijas komandas. Jāatgādina, ka dāmu turnīrā pirms gada Namiķe/Brailko finālā piekāpās lietuvietēm Vītenei Vitauskaitei/Urtei Andrukaitei.

Cīņas Ventspils pludmales volejbola stadionā sāksies jau piektdien, kad plkst. 17 paredzēts kvalifikācijas turnīra sākums vīru duetiem. Toni Ventspils posmam sestdienas rītā uzdos dāmu kvalifikācijas sākums, kas startēs jau plkst. 9. Pēc sieviešu kvalifikācijas turnīra noslēguma (plkst. 11) plānojas turnīra atklāšanas ceremonija.

Pēc šova spēles viss sāksies pa īstam. 16 dueti katrā no dzimumiem uzsāks cīņu par Latvijas čempionāta ''ERGO Open 2020'' Ventspils posma tituliem. Viss noslēgsies svētdien kad, plkst. 16 paredzēts turnīra fināls dāmām, bet stundu vēlāk arī cīņa par zeltu vīriešiem.

Tāpat kā visā valstī, veselības situācijas dēļ būs ierobežojumi arī skatītājiem, taču tieši tāpēc viņu atbalsts ir īpaši nepieciešams visiem spēlētājiem, kuri pēc koronavīrusa izraisītās pauzes ir izsalkuši pēc volejbola un emocijām.

ERGO OPEN 2020 Ventspils posma kalendārs:
3. jūlijs no plkst. 17 - kvalifikācijas spēles;
4. jūlijs no plkst. 9 - kvalifikācijas spēles, atklāšana, pamatturnīra spēles;
5. jūlijs no plkst. 10 - 1/4 finālu un 1/2 finālu spēles (tiešraide Sportacentrs.com TV);
5. jūlijs no plkst. 14 - spēles par vietām (tiešraide LTV7).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: