Ventspilnieki pamanījuši, ka tūrfirma Dimar Tour aktīvi tirgo braucienu uz Jūras svētkiem Ventspilī, solot tādus pasākumus, kādi, visticamāk, nenotiks.

Atbildīgās valsts amatpersonas jau iepriekš ir paziņojušas, ka Covid 19 ierobežojumu dēļ šovasar Latvijā nevarēs notikt tik lieli masu pasākumi kā iepriekšējos gados. Tādēļ izbrīnu rada tūrisma firmas Dimar Tour piedāvājums 11. jūlijā doties uz Ventspils Jūras svētkiem, cita starpā solot līksmu balli Reņķa dārzā.

Vienas dienas ceļojuma Ventspils Jūras svētki + Ventas rumba Kuldīgā + kazu ferma aprakstā norādīts, ka Ventspils dienu ieskandinās ar dažādām aktivitātēm un mākslinieku priekšnesumiem. Dažādi svētku pasākumi norisināšoties Ostas ielas promenādē, Livonijas ordeņa pils pagalmā, laukumā pie Pārventas bibliotēkas un noslēgšoties ar koncertu un līksmu balli Reņķa dārzā. Tūrfirma šo ceļojumu tirgo feisbukā, savā mājaslapā, kā arī interneta vietnē perkamkopa.lv. Ventspilniekiem tas rada jautājumus, vai tiešām Jūras svētki notiks tikpat vērienīgi kā ierasts un būs arī iespēja izlustēties Reņķa dārza ballē?

Ventas Balss ar šiem jautājumiem vērsās pie Ventspils Kultūras centra direktora Māra Valtenberga. Izrādās, arī viņš ir pamanījis šo ceļojuma piedāvājumu un jau pirms kāda laika sazinājies ar Dimar Tour pārstāvjiem, informējot, ka šobrīd ventspilniekiem pašiem vēl nav konkrētas skaidrības par pasākumiem, kādi šajā dienā varētu notikt, taču ceļojuma aprakstā solītie gan viennozīmīgi nenotikšot. Dimar Tour atbildējuši, ka viņi jau to zinot, taču sava piedāvājuma aprakstā izmaiņas tā arī neveica. Valtenbergs uzskata, ka Dimar Tour klienti tādā veidā tiek maldināti un sūdzību gadījumos šeit būs darbs patērētāju tiesību aizsargiem.

Valtenbergs informē, ka Jūras svētku pasākumu programma šajās dienās tiek izskatīta atbildīgajās pilsētas domes komisijās. Ir sagatavots piedāvājums 11. jūlijā organizēt aktivitātes ar nosaukumu Ventspils skan pie jūras. Tas būtu kā turpinājums pasākumu ciklam Ventspils skan, kas mūsu pilsētā norisinājās katru sestdienu. Jūras svētku aktivitātes tiek piedāvāts rīkot piejūras zonā, piemēram, Piejūras brīvdabas muzejā un pilsētas pludmalē. Saprotams, ka šie svētki nebūs tik vērienīgi, kā tas bijis citos gados.

Tāpat ir sagatavoti projekti vēl vairākiem svētkiem, tai skaitā Baltkrievu kultūras dienām, motobraucēju salidojumam un Piektdienas vakara pastaigai. Visi šie svētki būs ar sašaurinātām programmām, lai ievērotu noteiktos ierobežojumus. Koncepcija izstrādāta arī Pilsētas svētkiem, kas tradicionāli notiek augusta sākumā. Valtenbergs ir pārliecināts, ka, neskatoties uz mazāku vērienu, svētku sajūta apmeklētāju sirdīs noteikti būs un varbūt pat lielāka nekā citos gados, jo nebūs milzīgo cilvēku masu. Savukārt organizatoru uzdevums būs tehniski nodrošināt cilvēku skaita kontroles iespējas pasākumu norišu vietās. Plānots, ka jūlijā un augustā pasākumos brīvdabā vienuviet varēs pulcēties līdz 1000 cilvēku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: