Jau desmit gadus maija vidū Ventspilī tiek atklāta vasaras tūrisma un velosezona, tās ietvaros tradicionāli notika velobrauciens pa pilsētas ielām ar plašu kultūras programmu, taču šobrīd valstī noteiktie ierobežojumi neļauj rīkot plašus pasākumus.

Lai turpinātu pilsētā aizsākto tradīciju, bet ņemtu vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, ikviens tiek aicināts sestdien, 9. maijā, dienā, kad tika plānots velosezonas atklāšanas pasākums, individuāli veikt savu velobraucienu pa Ventspils pilsētas veloceliņiem, kas šobrīd jau sasniedz vairāk nekā 60km garumu.

Brauciena garums nav noteikts, bet ikviens no plkst. 8 - 21 var izvēlēties sev piemērotu starta laiku, vietu un distanci.

Pēc brauciena pasākuma organizatori aicina nosūtīt foto un video, e-pastā: sporta.parvalde@ventspils.lv, īsziņā vai WhatsApp ziņā: 26490802, norādot vārdu, uzvārdu un veiktos kilometrus. Tāpat dalībnieki aicināti arī dalīties sociālajos tīklos – Facebook, Instagram u.c., ieteicams izmantojot tēmturi #VeloVentspils.

Noteikumi:

1. Piedalīties pasākumā var jebkurš interesents;

2. Brauciena laikā jāievēro valstī noteiktie ierobežojumus! Braucienu veic individuāli vai ne vairāk par diviem dalībniekiem kopā, vai tikai ar savas ģimenes locekļiem. Jāievēro noteiktā divu metru distance starp braucējiem.

3. Velobraucienā jāizmanto aizsargķivere, īpaši bērniem līdz 12 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    reku 05.05.2020, 17:52:42

    Braukšanai ar velosipēdu nevar būt sezonu!
    Prātīgs cilvēks velosipēdu izmanto kā ikdienas pārvietošanās līdzekli,visu cauru gadu.
    Līdz ar to gūstot vairākus labumus-pirmkārt,ieekonomējot naudu,otrkārt,veicinot savu veselību,un,treškārt,rūpējoties par dabas nepiesārņošanu ar benzīna vai dīzeļa dūmiem...

  • 0
    еs 05.05.2020, 18:21:03

    ''tiek atklāta vasaras tūrisma un velosezona''

    Vasaras tūrisma sezona - tas ir viens.
    Velosezona - kaut kas pavisam cits.

    Nevajag sasaistīt divas dažādas lietas.

    Velosezonu vairums pilsētas velosipēdistu paspēj atklāt līdz maija vidum.

  • -4
    ^^—^^ 05.05.2020, 22:02:32

    neviens nesaka, ka ar riteņiem jau nebrauc... vienkārši atgādina, ka 10 gadus bija tāds pasākums kā velo un tūrisma sezonas atklāšana - jā, ventspilī abas šīs atšķirīgās lietas svinīgi ar koncertiem atklāja vienā dienā. varētu padomāt, ka 10 gadu laikā nemanījāt.

    tagad saprotamu iemeslu dēļ pasākuma nebūs, bet visi kopā, bet katrs par sevi individuāli, aicināti izbraukt šajā vienā dienā pa veloceliņiem un iesūtīt savu rezultātu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: