Nodibinājumā Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām «Cimdiņš» nodarbības norisinās attālināti, cenšoties pielāgoties pašreizējai situācijai valstī.

Speciālisti bērniem palīdz attālināti veikt dažādus attīstību veicinošus uzdevumus, pielietojot radošus risinājumus un iespēju sazināties neklātienē. Kopā ar speciālistu bērni mācās un risina uzdevumus, zīmē un apglezno, pilnveido ēdienu gatavošanas prasmes un veido figūras no plastilīna, veicinot prasmju, iemaņu un funkcionālo spēju uzlabošanos.

Ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā neklājas viegli, jo klātienes nodarbības un tikšanās ir atceltas, kas bija daudzu ikdienas sastāvdaļa. Līdz ar noteiktajiem ierobežojumiem cilvēku ikdiena ir mainīta, un svarīgi, lai ģimenes un bērni ar īpašām vajadzībām nejustos vieni un darbs ar viņiem tiktu turpināts. Attālināti veiktās nodarbības un sociālās rehabilitācijas process, kā arī ierastā saikne ar atbalsta centra Cimdiņš speciālistiem, lai arī attālinātā formā, nodrošina rehabilitācijas nepārtrauktību, mazina klientu trauksmi, kā arī sniedz drošības sajūtu un cerību, ka ārkārtas situācija reiz beigsies un būs iespējama drīza tikšanās.

Atbalsta centrā Cimdiņš turpina darboties attālināti Eiropas Sociālā fonda projekta Sociālie pakalpojumi Kurzemes reģiona bērniem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem (līgums nr. 9.2.2.3/18/A/011) ietvaros.

Projekta Sociālie pakalpojumi Kurzemes reģiona bērniem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem galvenais mērķis ir sniegt kvalitatīvus sociālās rehabilitācijas pakalpojumus Ventspilī dzīvojošajiem bērniem ar invaliditāti, kas veicina viņu sociālo prasmju, iemaņu un funkcionālo spēju uzlabošanos, kā arī integrēšanos sabiedrībā.

Savukārt, lai uzlabotu speciālistu profesionālo kapacitāti darbā ar mērķgrupām, tiek nodrošinātas supervīzijas un apmācību semināri par aktuālajām tēmām.

Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām «Cimdiņš» ir organizācija, kas tika izveidota 2010. gada 1. novembrī Latvijas Bērnu fonda un Ventspils pilsētas domes realizētā projekta «Multifunkcionālā atbalsta centra izveide bērniem ar īpašām vajadzībām» ietvaros.

Projekts veidots, lai nodrošinātu pieejamību sociālajiem un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenēm. Projekta ietvaros ir Ventspilī ir izveidots multifunkcionālu atbalsta centrs, kas nodrošina kompleksus rehabilitācijas pakalpojumus bērniem, jauniešiem ar īpašām vajadzībām, kā arī viņu ģimenēm.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: