Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, veiktas izmaiņas Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu uzņemšanas kārtībā, kas apstiprinātas 2020. gada 23. aprīļa Ventspils pilsētas domes Izglītības komisijā.

Skolēnu uzņemšana Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 7. klasē notiks konkursa kārtībā, ņemot vērā zināšanas valsts pamatizglītības standarta apguvē, respektīvi – skolēnu gada vidējo vērtējumu 6. klases liecībā. Lai iestātos 7. klasē, līdz 2020. gada 5. jūnijam skolas kancelejā vai elektroniski e-pastā: gimnazija@ventspils.lv jāiesniedz vecāka (likumiskā pārstāvja) iesniegums un izglītojamā 6. klases liecības kopija. Liecībā jābūt pietiekamiem vērtējumiem visos mācību priekšmetos.

Uzņemšanai Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 10. klasē šobrīd iespējami divi varianti – gadījumā, ja 9. klases absolventiem būs jākārto valsts pārbaudes darbi, tiks ņemts vērā skolēna vidējais novērtējums valsts pārbaudes darbos, kas nevar būt zemāks par 6 ballēm. Savukārt, ja tiks lemts, ka valsts pārbaudes darbi nav jākārto, tiks ņemts vērā tas, vai vidējais vērtējums apliecībā par pamatizglītību nav zemāks par 6 ballēm latviešu valodā un literatūrā, svešvalodā un matemātikā. Lai iestātos 10. klasē, līdz 2020. gada 20. jūnijam ģimnāzijas kancelejā jāiesniedz vecāka (likumiskā pārstāvja) iesniegums un izglītojamā apliecības par pamatizglītību kopija.

Gadījumā, ja kādam no potenciālajiem 10. klases skolēniem nebūs iegūts nepieciešamais vērtējums atbilstoši uzņemšanas nosacījumiem, būs iespēja piedalīties iestājpārbaudījumā, kas tiks organizēts klātienē vai attālināti. Tāpat uzņemšanas laikā pretendenti piedalīsies klātienes vai attālinātā sarunā, pastāstot par savu motivāciju izvēlēties konkrēto mācību programmu.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: