Latvijas Basketbola savienības valde apstiprinājusi Latvijas čempionātu rezultātus, vīriešu turnīrā komandas kvalificējot atbilstoši Latvijas–Igaunijas līgas rezultātiem.

Tas nozīmē, ka par čempioniem kļūst VEF, pirmo reizi kluba vēsturē sudraba medaļas saņem Ogre, bet Ventspils ierindojas trešajā vietā. Latvijas Jaunatnes basketbola līgas, LBL2 un LBL3 turnīri ar LBS valdes lēmumu apturēti līdz 14. aprīlim. Par to turpināšanu tiks lemts atkarībā no situācijas attīstības un valdības turpmākajiem lēmumiem.

Nepieciešamību sadalīt vietas Latvijas spēcīgākajā klubu turnīrā LBS pamato ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) prasībām, jo tas nepieciešams, lai nākamajā sezonā noteiktu Eiropas kausu dalībniekus. Tomēr LBS skaidrojums patiesība ir tikpat formāls kā FIBA prasība, jo, piemēram, līdz šai sezonai iespēju spēlēt Čempionu līgā izmantoja tikai VentspilsVEF pirms tam balsoja par labu VTB līgai, bet Valmiera izvēlējās vispār nespēlēt Eiropā.

Tāpat izskanējis viedoklis, ka ir vismaz dīvaini dalīt vietas turnīrā, kurā nav aizvadīta neviena paša spēle, tāpēc Latvijas čempionātu nevar salīdzināt ar tām līgām Eiropā, kurās mači risinājušies jau kopš rudens.

Savās pārdomās par basketbola sezonas noslēgumu Facebook ierakstā dalās arī BK Ventspils valdes loceklis Ralfs Pleinics, uzsverot, ka tas ir viņa personiskais viedoklis.

Par to, kāda skaitļos bija BK Ventspils aizvadītā sezona, lasiet trešdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -7
    Latvija pāri visām! 23.03.2020, 14:21:41

    Kaut kāds sviests.(
    Cerams, ka futbola pusrubuļi funkcionāri neizdomās līdzīgu murdziņu.

  • -2
    .Barons.. 23.03.2020, 14:27:10

    Manam jau vien reiz bij izteikt sav viedokl:
    https://www.ventasbalss.lv/forums/pilseta/3639

  • -2
    Jeska 23.03.2020, 21:41:36

    Tas ir pilnais pizdets !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: