Katru gadu februārī ar mērķi veicināt digitālo tehnoloģiju drošu izmantošanu un informēt bērnus, jauniešus, kā arī pieaugušos par drošu interneta lietošanu, tiek atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena, kuras sauklis šogad ir ''Drošāks internets sākas ar tevi!''.

Interneta lietošanas paradumi atšķiras dažādos vecumos. Sākumskolas vecuma bērniem galvenais ir saprast, ko drīkst vai ko labāk nedarīt internetā, saprast, ka internetā publicētā informācija var kļūt publiska. Bērniem jāatgādina, ka internetā ne vienmēr darbojas cilvēki ar labiem nodomiem. Savukārt lielākiem bērniem svarīgs jautājums ir faktu un viedokļu izvērtēšana, autortiesības.

Lai veidotu izpratni par rīcību dažādas situācijas ar kurām skolēni var saskarties internetā, prasmi norobežoties no nevajadzīgā, pat apdraudošā un prasmi sevi pasargāt, iegūtu jaunas zināšanas drošai darbībai internetā, 21. februārī plkst. 10 Galvenajā bibliotēkā notiks pasākums skolēniem. Pasākumu vadīs drošāka interneta vēstnese Sandra Magrina.

1. - 4. klašu audzēkņi izspēlēs lielformāta spēli, kuras tematika saistīta ar drošu un gudru interneta izmantošanu.

5. - 6. klašu skolēni klausīsies lekciju ''Interneta neredzamā puse'', kurā tiks skartas tēmas par kibermobingu, sociālajiem tīkliem un ''digitālās pēdas nospiedumu''.

7. - 8. klašu audzēkņi lekcijā ''Virtuālais EGO'' uzzinās par dažādām negācijām, kuras var piedzīvot internetā - emocionāla pazemošana, sekstings, kailfoto izspiešana, interneta atkarība un citām, kā arī saņems padomus, kā no šādām problēmām interneta vidē izvairīties.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: