Ventspils pilsētas Sociālais dienests aicina jauniešus no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, saņemt pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai.

Beidzoties rudens semestrim un ziemas sesijai augstskolās un tehnikumos, tiek aicināti jaunieši no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, tiek aicināti saņemt pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai.

Ventspils pilsētas pašvaldības pabalsts jauniešu izglītībai tiek piešķirts divas reizes gadā - pēc ziemas un pavasara sesijas vai semestra beigām.

Pabalstu var saņemt jaunieši, kuri:

- apgūst profesionālās vidējās izglītības vai arodizglītības programmu pilna laika studijās, un semestra vidējā aritmētiskā atzīme nav zemāka par 6,5 ballēm.

- apgūst augstākās izglītības programmu pilna laika studijās un vidējā svērtā atzīme sesijā nav zemāka par 6,5 ballēm.

Pabalsta apmērs ir no 356 - 846 eiro, kas tiek noteikts atkarībā no mācību iestādes atrašanās vietas un vidējās atzīmes.

Lai saņemtu pabalstu, Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums un mācību iestādes izsniegts dokuments, kas apliecina sesijas vai semestra rezultātus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: