No 20. jūlija līdz 24. jūlijam Ventspils Augstskolā notiks 18. Starptautiskā Lingvistikas olimpiāde, kura piedalīsies vairāk nekā 300 dalībnieku no visas pasaules, informēja Ventspils Augstskolas vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Inta Ozola.

Pagājušajā gadā Starptautiskā Lingvistikas olimpiāde notika Dienvidkorejā, Joninā, un pulcēja dalībniekus no 35 valstīm. Latvijas izlase atgriezās ar divām balvām - bronzas medaļu un atzinības rakstu. Valstu pārstāvju vidū bija pasaules vadošie augstskolu docētāji, kuri ir vadošie speciālisti lingvistikā, informācijas tehnoloģijās, ekonomikā, matemātikā un fizikā.

Konkursanti bija aktīvākie un zinošākie valstu skolēni - poligloti, proti, cilvēki, kuri pārvalda vairākas valodas, eksakto un humanitāro zinātņu pārstāvji.

Šī gada olimpiādes dalībnieki Ventspilī sāks ierasties jau no 18. jūlija, lai nedēļās garumā apliecinātu valodu, loģiskās domāšanas un lingvistikas atziņu prasmes.

Lingvistikas olimpiādes laikā dalībniekiem tiek uzdoti uzdevumi, kuri jāatrisina noteiktā laikā. Uzdevumi var būt ļoti dažādi, taču vairumā no tiem ir jāizpēta un jāanalizē raksti skolēniem nepazīstamā valodā. Balstoties uz saviem novērojumiem, dalībniekiem ir jāsniedz atbildes uz jautājumiem.

Pirmā Starptautiskā Lingvistikas olimpiāde notika 2003. gadā Bulgārijā, un olimpiādes pastāvēšanas laikā iespēja piedalīties tajā bijusi skolēniem no 43 pasaules valstīm. Līdz šim Latvija ir piedalījusies visās olimpiādēs un izcīnījusi 13 medaļas - vienu zelta, trīs sudraba un deviņas bronzas, divas komandas sacensību balvas, vienu no tām zelta un vienu sudraba, kā arī piecas balvas par labāko uzdevuma risinājumu un deviņus atzinības rakstus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: