Bokseris Nikolajs Grišuņins sācis gatavošanos Tokijas olimpiādes kvalifikācijas sacensībām, mēģinot piepildīt vienu no saviem karjeras sapņiem un nokļūt pasaules lielākajā sporta forumā.

Ventspilniekam ir liela pieredze amatieru boksā, viņš ir startējis pasaules un Eiropas meistarsacīkstēs, ticis pie kontinenta čempionāta bronzas, bet startēt olimpiskajās spēlēs viņam nav izdevies. Taču mēģinājumi to paveikt ir bijis. 2015. gadā Nikolajs Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, kas pavēra ceļa uz Rio spēļu kvalifikāciju, taču jau pirms šīs cīņām pats sportists bija skeptiski noskaņots par izredzēm – tajās parasti izteikti tiekot vilkti mājinieki, tā kā pārējiem cerības izpelnīties tiesnešu labvēlību esot minimālas. Kvalificēties tiešām neizdevās un 2016. gada novembrī Grišuņins debitēja profesionālajā ringā, tobrīd it kā uz visiem laikiem atsakoties no sapņa par olimpiādi.

Tiesa, jau pirms Rio spēlē parādījās runas, ka vajadzētu tajās ļaut startēt arī profiem, tā faktiski dodot iespēju visiem labākajiem, taču dzīvē šis plāns īsti neīstenojās. No tā gan neatteicās un tā arī profesionāļi tika pie iespējas piedalīties Tokijas spēļu kvalifikācijas turnīros, lai gan ne visas boksa organizācijas, bet profesionāļiem tādu netrūkst, atbalsta šādu lēmumu. Viena no senākajām un ietekmīgākajām organizācijām WBC pat piedraudējusi ar divu gadu diskvalifikāciju profesionālajiem bokseriem, kas piedalīsies olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Grišuņinam, kurš kopš pagājušā gada 2. novembra ir IBA Intercontinental jostas īpašnieks (šīs federācijas otrā prestižākā josta, pasaules čempiona josta šajā svarā pieder Mairim Briedim), šaubas par dalību kvalifikācijā gan nav un viņš jau ir sācis intensīvi gatavoties tieši šim turnīram. Palīdzība sniedz arī nopietna treneru komanda – galvenais boksa treneris Aleksejs Docenko, trenera palīgi Ilja Žilinskis un Sergejs Fetiskins, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Roberts Fišers.

Olimpiskajās spēlēs Tokijā svara kategorijā līdz 91kg kopumā paredzētas 16 ceļazīmes, kuras būs iespējams izcīnīt piecos atlases turnīros. Februārī un martā norisināsies reģionālie turnīri Āfrikā (divas ceļazīmes), Amerikā (trīs ceļazīmes), Āzijā/Okeānijā un Eiropā (pa četrām ceļazīmēm). Mājiniekiem netiek garantēta neviena ceļazīme, bet vēl trīs maijā tiks izspēlētas pasaules kvalifikācijas turnīrā, kas notiks Parīzē. Eiropas turnīrs no 13. līdz 23. maijam notiks Londonā, un šobrīd domāts tiek vienīgi par augstu vietu tajā.

Ventspils bokseris BoxRec rangā pirmajā smagajā svarā ieņem 38. vietu (pirmais ir Briedis), bet kopumā profesionāļos viņš aizvadījis 14 cīņas, no kurām 12 uzvarējis, vienu noslēdzis neizšķirtu, bet vēl vienā piedzīvojis zaudējumus, turklāt neveiksmīga izrādījās vienīgā ārzemēs aizvadītā cīņa.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -10
    Margarieta. 24.01.2020, 16:30:53

    Un kā tad sastāv ar aktivitātēm ārpus boksa ringa?
    Būs labojies un ar krimināli sodāmām nodarbēm vairs neaizraujas?

  • -13
    keda 24.01.2020, 16:37:22

    Tikai meklē tevi un grib jautājumus uzdot

  • -13
    Latvija pāri visām! 24.01.2020, 16:52:20

    Bokseris būs Margrietai uztaisījis zilu aci, ka šī tik paredzami atzīmējas katrā rakstā par viņu.)))

  • -8
    Latvija pāri visām! 25.01.2020, 22:18:34

    A' kas i bijs, i pagājs, viss taps no jaun'.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: