Kultūras centrā notika ikgadējā Ventspils Gada atzinība sportā 2019. pasniegšanas ceremonija. Gada balvas sportā saņēma Daniela Ivanova, Aigars Matisons, Valdis Cela, Mārīte Strūģe, Eduards Andruškēvičs, Viktors Ščerbatihs, Basketbola klubs ''Ventspils'', Andris Valerts, Kārlis Pauls Lasmanis un Rebeka Koha.

''Gada atzinība sportā 2019'' nomināciju uzvarētājiem balvas pasniedza Ventspils pilsētas domes amatpersonas, Saeimas deputāti Gundars Daudze un Jānis Vucāns, kā arī sportisti un žurnālisti.

Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers pasniedza pateicības sporta ārstam Egīlam Dzērvem, kura aprūpē ir ne tikai sporta skolas ''Spars'' un Olimpiskā centra ''Ventspils'' sportisti, bet arī ikviena ventspilnieka veselība. Sports ir viņa dzīves neatņemama sastāvdaļa. 1979. gadā absolvējis Murjāņu sporta ģimnāziju, 1985. gadā - Tartu Universitātes medicīnas fakultātes sporta medicīnas nodaļu. Vienmēr atsaucīgs un pretimnākošs ikvienam, ja vajag palīdzēt praktiski vai ar padomu.

Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents un Latvijas Olimpiskās vienības priekšsēdētājs Einars Fogelis pasniedza pateicības Ventspils Kērlinga kluba vadītājai Ingai Apmanei, kura Ventspilī regulāri organizē starptautiskas sacensības. Pievērš Ventspils jauniešus kērlinga spēlei, kā arī leģendāram Latvijas motokrosa komentātājam Ērikam Fogelim, kurš visās Latvijas mototrasēs komentējis sacensības jau kopš 1987. gada. Motokrosa vēstures pārzinātājs un entuziasts.

Balvu ieguvēji tika sveikti deviņās nominācijās. Astoņās nominācijās uzvarētājus noteica profesionāli jomas pārstāvji - Sporta komisija un Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja, bet nominācijā ''Ventspilnieku simpātija sportā'' uzvarētāju noteica tikai un vienīgi iedzīvotāju balsojuma rezultāti.

Atzinības ieguva:

Nominācijā ''Cerība sportā'' Daniela Ivanova - Sporta skolas ''Spars'' svarcelšanas nodaļas sportiste. Eiropas U-17 čempionātā svarcelšanā ar jaunu personisko rekordu izcīnīja zelta medaļu, bet Eiropas junioru čempionātā 8. vietu. Latvijas Jaunatnes olimpiādes uzvarētāja svarcelšanā jaunietēm.

Nominācijā ''Paraugs sportā'' Aigars Matisons - Sporta skolas ''Spars'' vieglatlētikas nodaļas treneris un Aigara Matisona skriešanas kluba vadītājs. Aktīvi startē valsts un Eiropas līmeņa sacensībās savā vecuma grupā, 2019. gadā startējis Ņujorkas, Berlīnes un Bostonas maratonos. Motivē jauniešus veselīgam dzīvesveidam, aktīvi iesaistās pilsētas sporta pasākumu organizēšanā, organizē sporta labdarības pasākumus.

Nominācijā ''Gada seniors'' Valdis Cela - Ventspils veterānu sporta kluba dalībnieks. Eiropas čempionātā vieglatlētikā senioriem izcīnīja zelta medaļas kārtslēkšanā un tāllēkšanā, sudraba medaļas augstlēkšanā un trīssoļlēkšanā, kā arī bronzas medaļas 300m un 80m barjerskriešanā. Kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu senioriem telpās pieccīņā, kārtslēkšanā un trīssoļlēkšanā, kā arī ieguva sudraba medaļu tāllēkšanā.

Nominācijā ''Mūža ieguldījums sportā'' Mārīte Strūģe - Ilggadēja Sporta skolas ''Spars'' direktora vietniece mācību darbā, šobrīd sporta metodiķe, kura vienmēr strādājusi sportam un mācījusi to darīt citiem. Ar savu darbu motivējusi skolēnus sportot, veidot pozitīvu attieksmi pret sportu un veselīgu dzīvesveidu. Ventspils Invalīdu biedrības valdes priekšsēdētāja, lielu darbu velta senioriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām veselības nostiprināšanā, katru gadu organizē sporta svētkus šiem cilvēkiem.

Nominācijā ''Labākais treneris'' Eduards Andruškēvičs un Viktors Ščerbatihs - Svarcēlāju Rebekas Kohas, Ritvara Suhareva, Artūra Plēsnieka, Vadima Koževņikova, Danielas Ivanovas, Armanda Mežinska treneris. Treneru audzēkņi izcīnījuši 2019. gadā godalgotas vietas Eiropas čempionātā pieaugušajiem, kā arī pasaules un Eiropas Jaunatnes čempionātos.

Nominācijā ''Labākā sporta komanda'' Basketbola klubs ''Ventspils'' - Kļuva par pirmajiem Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioniem, finālā ar 102:80 uzvarot VEF Rīga komandu. Latvijas Basketbola līgas turnīrā BK Ventspils komanda ierindojas 2. vietā.

Nominācijā ''Ventspilnieku simpātija sportā'' Andris Valerts - Ventspils Maratona kluba vadītājs. Aktīvi piedalās daudzpusīgu sporta pasākumu organizēšanā Ventspils pilsētā.

Nominācijā ''Labākais sportists'' Kārlis Pauls Lasmanis - Latvijas 3x3 basketbola izlases sastāvā pasaules kausa 2. vietas ieguvējs. 2019. gadā izcīnīja trīs uzvaras sacensību seriāla ''World Tour'' posmos Dohā, Prāgā un Džidā. Sezonas laikā bija sasniedzis pirmo vietu FIBA 3x3 individuālajā ranga tabulā.

Nominācijā ''Labākā sportiste'' Rebeka Koha - Eiropas pieaugušo un Eiropas U-23 čempionāta svarcelšanā uzvarētāja. Pasaules čempionātā svarcelšanā izcīnīja 8. vietu, pasaules reitingā 6. vietā.

Pasākuma laikā notika ne tikai balvu pasniegšana, bet arī tika demonstrēta filma par 2019. gada nozīmīgākajiem notikumiem Ventspils sportā, kā arī apmeklētājus priecēja mūziķe Aija Andrejeva un Ventspils bigbends Renāra Lāča vadībā.

Tradīcija par ikgadējo ''Gada atzinība sportā'' balvu pasniegšanu aizsākta 2008. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -4
    FerdinanTs. 24.01.2020, 18:42:03

    Vai tad Ventspils domē neatrada citas amatpersonas bez atstādinātā un viņa līdzdalībniekiem,kuras būtu cienīgas pasniegt sportistiem godam nopelnītās balvas???

  • -4
    ^^—^^ 27.01.2020, 09:20:00

    Bet viņš jau tur nav viens no Domes. Es nez - es laikam i tā pieradis pie viņ, ka man netraucē. Es pat par viņu tajā vai citā pasākumā nedomāju. Tu jau ej uz pasākumu.

  • -2
    Rimich 28.01.2020, 11:40:18

    Visai mistisks iznākums izvērtās nominācijā ''Ventspilnieku simpātija sportā'' , kur līdz pēdējai dienai kandidāts uz šo balvu bija cits sportists, precīzāk, motosportists Arvis Sanders. Balsošanas pēdējā dienā viss ievērojami sagriezās kājām gaisā. Gribot negribot tas liek aizdomāties par šīs nominācijas balsošanas ''nopietnību''.

  • -4
    некто 28.01.2020, 12:08:03

    Ja tu nezin patiesību kas un kā tur bija, tad neraksti muļķības

  • -3
    Sporta pārvalde 28.01.2020, 13:13:51

    Informējam, ka balsot bija iespējams vienu reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses, un, apkopojot rezultātus, tika anulēti balsojumi, kas veikti ar mākslīgiem balsošanas rīkiem, ģenerējot IP adreses. Šajā aptaujā, diemžēl, vairākiem kandidātiem tika konstatētas mākslīgi ģenerētas balsis, kuras anulējot attiecīgi mainījās arī rezultāti.

  • 0
    Rimich 28.01.2020, 12:16:46

    Ja balsošana ir vienas dienas vai nakts pasākums tad tā arī ir jāpaskaidro.

  • -3
    Arnis Junge 28.01.2020, 13:25:59

    Rimich, ja palasīsi iepriekšējos komentārus pie rakstiem (nu ja Tevi šī tēma patiešām interesē), tad sapratīsi, ka balsojumiem uzlikti vairāki roboti, kas mākslīgi uzaudzēja apjomus - kas ir normāla parādība daudzām aptaujām, kas tiek veiktas. Tos noņemto - rezultāts mainījās. Gan jau tiem, kas grib reāli iepazīties ar balsojumiem ir iespēja tos redzēt - neredz jau vārdus un uzvārdus balsojumiem, cik sapratu, tad redz tika IP adresi. Ja vienīgi Tu esi Arvis Sanders, kurš tagad ieviesīs taisnīgumu. :D

  • 0
    Rimich 28.01.2020, 16:16:45

    Viss skaidrs par šo balsošanu utt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: