Aizvadītās nedēļas nogalē pie pārliecinošiem panākumiem savos turnīros tikuši Ventspils Augstskolas un BK Ventspils basketbolisti.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas mačā ventspilnieki viesojās Valgā pie visa turnīra vājākās komandas Valka-Valga/Maks&Moorits, kas vienīgā līdz šim vēl nav tikusi pie uzvarām. Netika arī šoreiz, lai gan pirmajā puslaikā risinājās visai līdzīga cīņa – Ventspils uzvarēja 54:49. Pēc pārtraukuma Artūra Visocka-Rubeņa padotie turpināja spēlēt tik par produktīvi, kamēr mājiniekiem tika ļauts gūt vien 24 punktus (3. ceturtdaļa 31:7). Ventspilnieki svinēja uzvaru 112:73, kas bija komandas 11. panākums 16 mačos un pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Jānis Kaufmanis, 18 sameta Māris Gulbis, kura rēķinā ar sešas rezultatīvas piespēles, bet ar double-double izcēlās Raiens Luters – 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Ventspils nodemonstrēja arī teicamu komandas basketbolu, kopīgiem spēkiem atdodot 34 rezultatīvās piespēs (6 arī Vītolam, 5 Šortsam).

Jau rīt ventspilnieki viesosies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur mērosies spēkiem ar Kalev/Cramo komandu (14/2), kas šajā nedēļas nogalē sarūpēja pirmo neveiksmi VEF, viesos svinot laimīgu uzvaru 70:69.

Savukārt Ventspils Augstskola uzvaru sēriju pagarinājusi līdz trim mačiem, jo savā laukumā bez ierunām apspēlēta viena no vājākajām LBL 2 komandām Bauska BJBS/SK Mēmele. Atšķirībā no saviem lielajiem kolēģiem, studenti visu faktiski sakārtoja jau pirmajā puslaikā, ko uzvarēja 62:30, bet pēdējā ceturtdaļā (29:7) sagrāvei tika pielikts iespaidīgs punkts – 116:67.

Punktus guva visi 11 spēlei pieteikti ventspilnieki, bet vislabāk tas padevās Ralfam Ērkšķim, kurs sameta 22 un arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. 15 punkti un deviņas bumbas Ralfam Lācim, bet pa 13 – Rūdim Zernevicam (8 bumbas) un Dāvim Ozeram. Jaunie ventspilnieki atdeva 31 rezultatīvu piespēli, no kurām septiņām Ričarda Vitoļska kontā.

Rietumu grupas tabulā VeA ar deviņām uzvarām tagad pacēlās uz trešo vietu, bet, lai nosargātu vai pat uzlabotu šo situāciju, panākumu sēriju vajadzēt turpināt – 23. janvārī ventspilnieki viesojas Liepājā (2/11), bet 28. janvārī ciemos brauc BJBS Rīga/Sportpunkts.lv (1/12).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: