Pirmās spēles Latvijas komandu čempionātā novusā aizvadījusi arī Ventspils sieviešu komanda, kas turnīru uzsākusi ar diviem panākumiem tikpat mačos.

Latvijas čempionātā sieviešu komandām šosezon startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā, bet Ventspils kvintetam tas būs jau trešais turnīrs pēc atgriešanā šajās sacensībās. Savulaik ventspilnieces dāmu komandu čempionātā bija galvenās favorītes, taču tad uz ilgāku laiku aizgāja no šī turnīra, līdz 2018. gadā atkal atgriezās ierindā. Pērn Ventspils komanda dalīja trešo vietu ar Jelgavas Novusa kluba spēlētājām, bet, pateicoties uzvarai savstarpējā cīņā, bronzas godalgas saņēma tieši mūsējās. Interesanti, ka šosezon čempionātā nestartē ne tikai Ogres komandas, kas iepriekšējā reizē palika ar nulli, bet arī čempione Beverīnas komanda, kas 12 mačos zaudēja tikai vienu punktu. Toties klāt nākusi Burtnieku komanda.

Ventspils sezonu uzsāka ar viesošanos Liepājā un attiecību skaidrošanu ar kurzemniecēm, kur vislabāk veicās tieši mūsējām. Mājinieces, kas pērn ierindojās astotajā vietā, tika pārspētas pārliecinoši, bet ļoti sīvā cīņā pieveikta tika Kuldīgas komanda, kas pagājušajā sezonā bija septītā, taču Liepājas spēlētājas apsteidzot par septiņiem punktiem.

Ar divām trīs punktu uzvarām sezonu uzsāka vēl tikai viena komanda – vicečempione RTP1. Divas uzvaras un pieci punkti ir Vaidavas spēlētājām (pērn 9. vieta), bet vēl par punktu mazāk izcīnīja RTP2 (5). Sieviešu čempionāts turpināsies 25. janvārī, turklāt Ventspils komanda uzņems viesus Užavas ielas zālē. Šoreiz būs jāaizvada trīs mači, pretī nāks RTP1, Jelgavas novada Sporta centra un Jelgavas Novusa kluba komandas, tā ka gaidāmas sīvas un principiālas cīņas.

Savukārt jau šīs nedēļas nogalē savā zālē Virslīgas mačus aizvadīs Ventspils un Kursa MRU vīri, kas tiksies ne vien savā starpā, bet arī ar Cēsu un Bauskas SK Mēmele spēlētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    20041889-XXXXX 17.01.2020, 17:41:25

    Vai bildē redzamajām novusistēm ir arī vārdi un uzvārdi?
    Jebšu aizliegts izpaust datus?

  • 0
    Riebīgais 17.01.2020, 22:28:10

    Tagad tāds stils, džinsas līdz padusēm uzraut?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: