Šodien 2020. gada pirmo maču aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas FIBA Eiropas kausa mačā savā laukumā uzņems Ainara Bagatska trenēto Ukrainas vienību Kyiv Basket.

Par Bagiju iesauktais Ainars Bagatskis gadsimta sākumā divas sezonas aizvadīja Ventspils rindās, tiekot arī pie Latvijas čempiona titula, bet pēc tam šeit viesojies vienīgi kā Barona un BK Valmiera treneris. Pēdējo reizi tas notika aptuveni pirms desmit gadiem, bet Ukrainas galvaspilsētas vārdā nosauktā komanda Ventspilī pēdējo reizi spēlēja vēl senāk, tiesa, tai komandai ar pašreizējo nav faktiski nekādas saistības.

Abu komandu pirmais mačs Ventspilī būs K grupas līderu cīņa. Gan ventspilnieki, gan kijevieši Eiropas kausa otro posmu sākuši ar divām uzvarām, tiesa, mūsējie bijuši krietni vien rezultatīvāki – vidēji 103,5 (!!) punkti pret 78,5. Protams, šī statistika nekā neattiecas uz šodienas maču, ja nu vienīgi līdzjutējiem ir iemesls gaidīt rezultatīvu spēli. Kyiv otrajā posmā vispirms viesos ar 77:68 pieveica Landstede Hammers, bet pēc tam spraigā galotnē nosargāja minimālu pārsvaru 80:78 pret Egis Kormend. Ventspils sāka ar smagām trim ceturtdaļām un tomēr drošu uzvaru Ungārijā 96:76, bet savās mājās pēc tam šokēja arī holandiešus, sametot 111 punktus un uzvarot ar +27. Tiesa, šim panākumam sekojuši divi zaudējumi Latvijas–Igaunijas līgas smagsvaru cīņās – viesos pret Ogri 92:97 un mājās pret Kalev/Cramo 85:86.

Kijevas komanda pirms gadumijas vietējā čempionātā piedzīvoja jau piekto zaudējumu 13 spēlēs (Ventspilij 10-5), savā laukumā ar 81:86 piekāpjoties Dnipro, ko, starp citu, atstāja aiz muguras Eiropas kausa pirmajā posmā. Savukārt gadu sāka ar pamatīgu pārbaudījumu Ukrainas kausa ceturtdaļā. Kijevieši vispirms savā laukumā piekāpās Mikolaiv vienībai 88:104, bet viesos prata revanšēties ar +20 (98:78) un iekļūt Final 4.

Bagatska rīcībā ir trīs leģionāri, no kuriem produktīvākais ir amerikāņu aizsargs Keisijs Šeferds ar 15,6 punktiem un piecām piespēlēm vidēji mačā. Vēl vairāk nekā desmit punktus vidēji mačā līdz šim guvuši divi Ukrainas izlases uzbrucēji Maksims Pustozvonovs (12,6) un Bogdans Blizņuks (12,1), bet pirmajās otrā posma spēlēs rezultatīvāko sniegumu demonstrējis Serhijs Pavlovs, sametot 12 un 18 punktus, kā arī izcīnot pa sešām atlēkušajām bumbām. Abas komandas līdz šim saņēmušas lielu palīdzību no rezervistu soliņa (Ventspils 38,4, Kyiv 28,4 punkti), kas neapšaubāmi svarīgi būs arī savstarpējā cīņā. Vismaz ventspilniekiem noteikti, jo šajā sezonā uzvarēt izdodas mačos, kuros kādu pienesumu sarūpē katrs.

Pirms došanās uz Ventspilī, Kyiv Basket treneris norādīja uz ventspilnieku ļoti rezultatīvo spēli, kurā pretī nepieciešams likt agresīvu sniegumu: «Komanda spēlē ļoti rezultatīvi, briesmas var draudēt no jebkura spēlētāja, tāpēc, ja mēs nedarbosimies agresīvi, nebūsim gatavi palīdzēt cits citam, pacelt roku aizsardzībā un cerēsim uz to, ka pretinieks gan jau neiemetīs, mums būs problēmas. Izredzes uz uzvaru mums būs tādā gadījumā, ja neizdomāsim neko jaunu, bet darīsim to, par ko būsim vienojušies pirms mača.»

Mūsējie mājās aizvadīs arī nākamo Eiropas kausa otrā posma spēles, 22. janvārī uzņemot Egis Kormend, bet starp šiem mačiem komandai paredzēta vizīte Valgā.

K grupas tabula

V Komanda U Z +/- P
1. BK Ventspils 2 0 +57 4
2. Kyiv Basket 2 0 +11 4
3. Egis Kormend 0 2 -22 2
4. Landstede Hammers 0 2 -46 2
Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -4
    keda 07.01.2020, 13:00:08

    Cerams, tauta pavilksies uz bijušā LV izlases trenera viesošanos un reizē pavilks ari BKV, jo uzvara ir visādā ziņā vajadzīga!

  • -3
    Uzraugs 07.01.2020, 13:12:12

    Kā to saprast-pavilksies?
    No kuras valodas burtisks tulkojums?

  • -4
    keda 07.01.2020, 13:20:04

    Kāds tulkojums? Pavilkt var arī uz augšu, šajā gadījumā apmeklējumu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: