7. janvārī plkst.19 Ugāles Mūzikas un mākslas skolas izstāžu zālē atklās īpaši filmai ''Dvēseļu putenis'' veltītu fotogrāfiju izstādi. Konrāda lomas atveidotājs ugālnieks Gatis Gāga izstādes atklāšanas pasākumā stāstīs par saviem iespaidiem, piedaloties filmas tapšanā.

Kā norāda filmas veidotāji, izstāde ir visaptverošs fotogrāfiju stāsts par filmas uzņemšanas gaitu. Aktierus saspringtajā darba procesā un pārdomu brīžos iemūžinājuši brīvprātīgie fotogrāfi: Sanita Ieva Sparāne, Ernests Dinka, Jānis Pipars, Kristians Poikāns, Zanda Puče, Maksimilians Kotovičs un Pēteris Vīksna.

2019. gada 8. novembrī pirmizrādi piedzīvojusi filma ''Dvēseļu putenis'', godinot latviešu strēlniekus, kuru izdarītās izvēles un gūtās uzvaras pirms simts gadiem ļāvušas mums šodien dzīvot savā valstī. ''Šis stāsts, kuru savā izcilajā romānā iemūžinājis strēlnieks Aleksandrs Grīns un kuru šodien no sava skatu punkta iemūžinām mēs, ir jāzina ikvienam: Latvija nav radusies tukšā vietā! Filma ir vērienīga vēstures stunda katram Latvijas iedzīvotājam un ikvienam skatītājam visā pasaulē, kurš interesējas par vēsturi ne tikai kā skaitļu un faktu hronoloģiju, bet arī kā cilvēces piedzīvojumu un pieredzi. Arī izstāde ir vēsturiska liecība par filmas tapšanas gaitu, un priecājamies, ka tā nonāk pie skatītājiem dažādās Latvijas pilsētās,'' komentē filmas režisors Dzintars Dreibergs.

Izstāde skatāma līdz 31. janvārim darba dienu pēcpusdienās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: