Ventspils mērs Aivars Lembergs, norādot, ka šobrīd tiek izdarīts globāls spiediens un tiesnešiem un tiesu varu, pieteicis noraidījumu Rīgas apgabaltiesas sastāvam, taču tas nav ticis pieņems.

Rīgas apgabaltiesa šodien nepieņēma Ventspils mēra Aivara Lemberga pieteikto noraidījumu tiesas sastāvam, līdz ar to lietas izskatīšana turpinājās bez izmaiņām. Savās pārdomās par šī brīža situāciju Latvijas tiesu sistēmā Lembergs dalījās gan mājās lapā, gan sociālajos tīklos:

«ASV paziņojumā ir apgalvots, ka esmu ņēmis kukuļus. Šim apgalvojumam publiski ir piekrituši LR prezidents E. Levits, Ministru prezidents K. Kariņš un Tieslietu ministrs J. Bordāns. Valsts amatpersonām šādos gadījumos bija jāpaziņo, ka Latvijā pret mani nav notiesājoša tiesas sprieduma kukuļņemšanā, nevis pilnībā jāpiekrīt ASV Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (ASV OFAC) apgalvojumam, ka esmu vainīgs, jo arī ASV nav tiesas sprieduma.

Citiem vārdiem sakot, situācijā, kad Latvijā tiesa ar spēkā stājušos spriedumu nav mani atzinusi par vainīgu kukuļņemšanā, viņi ir pievienojušies apgalvojumam par manu vainu pirms notiesājoša tiesas sprieduma. Tas ir izdarīts laikā, kad pret mani celtā apsūdzība ir pirmās instances tiesā.

Šajos apstākļos tas ir globāls spiediens uz tiesnešiem un tiesu varu. Līdz ar to Latvijā objektīva un taisnīga tiesa attiecībā pret mani vispār vairs nav iespējama.

Esmu pieteicis noraidījumu Rīgas apgabaltiesas sastāvam, jo sankciju sakarā valsts augstākās amatpersonas – LR prezidents E. Levits, Ministru prezidents K. Kariņš un Tieslietu ministrs J. Bordāns u.c. ir piekritušas, ka esmu vainīgs un notiesājams.»

Pēc tiesas lēmuma paziņošanas savas debašu runas ievadu nolasīja Lemberga jaunais advokāts Genādijs Ivankins. Tiesa aicinājusi viņu debatēs izteikties par tām apsūdzības epizodēm, par kurām vēl nav izteikušies citi Lemberga aizstāvji, līdz šim uzstājoties debatēs vairāk nekā 30 tiesas sēžu laikā.

Lasi vēl

Komentāri (33)

  • -26
    keda 13.01.2020, 13:50:50

    Nu, un pasakiet man, kas te nav pareizi? Tiesiska valsts nozīmē, ka spēks ir tikai atbilstoši likumam pieņemtajiem lēmumiem, tajā skaitā vainu un tās pakāpi izlemj tiesa. Un vienalga, vai kāds to velk garumā vai nē - kamēr nav notiesājoša lēmumam, neviens nav vainīgs. Man, jums, jebkuram var šķist dajebkas, var pat būt pilnīga pārliecība, bet, kamēr tas nav pierādīts tiesā, nevienu nevar saukt par zagli, izvarotāju, kukuļņēmēju vai devēju. Un man ir pārliecība, ka līdzīgi ir arī ASV, tomēr šamie ņem un bez tiesas lēmumam, pierādījumiem, sauc kādu par noziedznieku. un TIESLIETU ministrs tam aplaudē. Kad tik izskatīts likumprojekts par linčošanas atzīšanu par labu esam?

  • -24
    некто 13.01.2020, 14:40:54

    Ja ir ( no Latvijas valsts viriem, Lemberga pretiniekiem) uzdevums - nomelnot Lembergu un iesidinat viņu aiz restēm, to darīs likumīgi (diezvai) - pretlikumīgi, tas nav svarīgs. Lembergam tagad pretī stājās visā valsts ekonomiski-politiska sistēma, kas starp citu atbalstās uz ASV (!?) kaut kādiem likumiem un rīkojumiem. Kaut kāds " Magnitska saraksts" ... tas ir smieklīgi - kāda saistība ar nogalinātu sen atpakaļ Magnitski un Lembergu ?
    Es vēlreiz teikšu - ja, uzskatu ka Aivars nav tik balts un pūkains, viņam bija daudz kļūdas, bija arī kautkai neetiskie un nelikumīgi darīšanas. Bet ja gribiet sodīt cilvēku to vajag darīt likumīgi, taisna objektīva (tas izklausās smieklīgi mūsu valstī) tiesa.

  • -8
    A.n.i.t.a 13.01.2020, 15:15:12

    Vai vai vai vai, lemberdzēni raud....

  • -25
    keda 13.01.2020, 15:28:34

    Nu tad iedomājies situāciju: kaimiņš regulāri tevi vaino, ka zodz viņa elektrību. Pierādīt to nevar, bet tā domā. Viņš regulāri sūdzās pagasta vadībai, tā kaut ko pārbauda, bet neko nevar pierādīt, nu tad nekas arī nenotiek.Kaimiņš turpina aktīvi stāstīt,ka tu zods un ka tāpēc visiem ir sliktāk, jo viņš maksā vairāk, bet tu maksā mazāk nekā vajadzēja un nekā maksā ierindas pilsonis pagastā.Pagasts atkal uzsāk pārbaudi, bet tās laikā mainās pagasta vadībā, jaunais boss ir kaimiņa čoms un paziņo, ka tu esi zagle, jo visi to zina un ierosina atslēgt tev elektrību un nevienam ar tevi nedraudzēties. Nekas pierādīts nav, bet kaimiņš ir pārliecināts, iedzīvotāji arī un arī pagasta vadībai nav iemesla šaubīties. Un arī separators tev mājās kaut kāds liels un jaudīgs, bet logos gaisma deg teju cauru dienu un Melodija atskaņotājs griežas bez apstājas.
    Tu paliec bez elektrības un visi tev uzgriež muguru, lai gan pierādīta tava vaina nav, bet visi tak zina... Ir ok?

  • -6
    Puška 13.01.2020, 15:27:30

    Pilnam komplektam vēl trūkst arcus, kurš tēlo šeit baigi neitrālo, taču skaidri redzams, ka pārstāvis no infantīļo patriotu brigādes, kurš gatavs klanīties augstāk redzamā kunga priekšā.
    Papiņa vieta es jau sen būtu gājis pensijā. Nauda ir, ģimene ir, māja ir, ezers blakus arī ir kur pacopēt. Sen jau būtu atmetis ar roku visam un izbaudījis vecumdienas.

  • -23
    keda 13.01.2020, 15:30:56

    Stulbākais ir tas, ka gan jau tā arī būtu tuvākajā laikā darījis. Neticu, ka būtu uz vēl vienām vēlēšanām pieteicis, bet nu mūsu vadoņi ir tik aizņemti ar savi un savu misijas apziņu, ka tādu insaida info nemeklēja. Baigi niezēja pirksti izšaut un izšāva. Ta kā infantili ir tēlot, ka viss notiek atbilstoši likumam un tiesiski.

  • -7
    .Barons.. 13.01.2020, 16:16:04

    Le labak būt braukt pavisam prōm.Te vienalg būs jaukt Gais,kaut vai nebūt pa Deputāt.Le braukt uz Kriev zem.Oder Izraēl.Tur būs labak iedereties.Le zinat.

  • -7
    666.Ventspils. 13.01.2020, 16:05:41

    Labi,ka tā.Mūsu bezzobainā tiesu sistēma netika galā ar vienu komūnistu funkconāru un simpatizētāju Kremlim.
    Jeņķi jau tāpat maitasgabali vien ir (pasaules mērogā),bet nu vienu labumu gan varbūt būs padarījuši-aizsākuši Lemberga galīgu un pilnīgu atstādināšanu.No visa.

  • -14
    keda 13.01.2020, 16:32:49

    Nu tad esat par tiesiskumu un taisnību vai nē? Ja kāds padomās, ka tā ir viņa manta un atņems kaut ko tavu, būsiet dusmīgi vai tikai pasmaidīsiet un iesiet tālāk?

  • -14
    keda 13.01.2020, 16:37:06

    Vispār interesanti, kā tagad jūtas mūsu opozicionāri? Ok, Kristovsksi pie siles turas stabili, bet ir kādam ticība, ka viņš pados draudzīgu roku pārējiem? Ostā pilsētai teikšanas nav, tad vai vispār ir jēga uz to domi rauties, ko? Un neviens no Ladmaņiem tak nav kādas valdošās partijas pārstāvis , vai ne? Korna tikai ir un Ģirtvaldis. Kā nu ir?

  • -2
    reku 13.01.2020, 17:11:00

    http://www.ventspilnieks.lv/zinas/lemberga-del-ventspili-daudzu-uznemumu-darbinieki-nesanem-algas/

  • -16
    ilona kaķis 13.01.2020, 20:00:09

    Vai Lemberga dēļ nesaņem?
    Jeb mūsu pamuļķo valdības vadītāju izdarību dēļ nesaņem?
    Ā, piemirsām, ka tiem jau vienkāršā tauta ir dziļi pie vienas vietas.

  • -9
    ^^—^^ 14.01.2020, 08:58:28

    Kuri uzņēmumi tad tie ir? Tukša muldēšana. Bla bla bla. Es gribu redzēt konkrētus uzņēmumu vārdus, kuriem ir problēmas. Bet opozīcijas deputāti ir kā suņi - rej, bet nekož. Tagad droši vien domā, ka nākamajās vēlēšanās dzīvos kā nier pa taukiem. FUI. Man jau nav nekas pret tiem cilvēkiem, bet es domāju, ka paši nav baigi priecīgi cilvēki dzīvē - visu laiku jāmeklē pilsētā sliktais. Neesmu nekad dzirdējis, ka viņi kaut ko labu pateiktu pa pilsētu. Viss ir tīrākais žults. Kā, lai pozitīvais ventiņš tagad par viņiem balso, ka tie neko labu pilsētā neredz!?

  • -3
    vai man dieniņ!!! 13.01.2020, 17:28:58

    Keda, nejauc pi..pi ar pirkstu.
    ASV neko nav notiesājusi, bet tikai pateikusi, ka neļaus izmantot savas finanšu sistēmas labumus aizdomīgiem, šaubīgiem tipiem/shēmotājiem, un ka jebkurš, kas ar viņu sadarbosies, arī tiks sarakstā ar visu no tā izrietošām sekām. Un tu te neiestāstīsi, ka varenākā pasaules valsts ar varenākajiem specdienestiem kaut ko sajaukusi...
    Tāpat bija ar AB.LV, aizliedza izmantot savu dolāru sistēmu un pati no sevis banka nosprāgst.

    Arī Latvijai ir savs sankciju saraksts ar iebraukt aizliegts no Krievijas saistībā ar Krimu. Nu, un tur ir notiesājošs spriedums tiem putiniešiem? Tāpat krieviem ir savs saraksts ar mūsu bāleliņiem, kuriem aizliegts doties uz Krieviju. Tās ir katras valsts tiesības, kaut ko aizliegt citas valsts pilsoņiem, tikai par mūsu sankciju sarakstu ASV nāk smiekli, bet viņu sankcijas pret mums ir bankrots pēc minūtes. :)

  • -18
    keda 13.01.2020, 19:18:55

    Tiešām tici, ka amerikāņiem interesē tāds Lembergs un vēl pašu iniciatīva tā bija? :D Un runa ir tieši par pamatojumu - tiešām tici, ka asv specdienesti pētījuši, kam Aivars ko devis, solījis un no kā ko dabūjis, ka bija viņiem savi liecinieki, savi fakti, savi pierādījumi? Nu vai tad nebūtu pareizi piedāvāt stratēģiskajam partnerim, par kur tā tiek turēta rūpe. Un vispār jau ASV var ienākt prātā da jeb ko ielikt sankcijās un varbūt pat izsludināt par naidnieku nr1, bet runa ir arī par mūsējo reakciju - piekrītot, ka jā, ir vainīgs, nekādi pierādījumi prasīt netiek, bet gan bez ierunām tiek klausīts. un es nerunāju, ka būtu jāiazstāv Lembergs, bet gan jāpainteresējas vismaz , vai trampiem nav kādi mums noderīgi pierādījumi smagās apsūdzības pierādīšanai. Taču ne -nekas netiek jautāts, bet zibenīgi tiek izpildīts un ziņots par rezultātiem.

  • -18
    keda 13.01.2020, 19:23:16

    Krima zināmā mērā ir līdzīgs stāsts, lai gan tur par pierādījumiem laikam nav ko runāt. Visi, kas sekoja tiem notikumiem līdzi, varēja paši ar savām acīm redzēt, ka vienu dienu pie valdības nama tautas ka biezs, pilns gan ar trekoloriem, gan zilidzelteniem karogiem, bet tad kādu nakti ierodas vīri maskās, visus padzen un uzrīko vēlēšanas.
    ab.lv bankā tika skalota aizdomīga nauda, kādus vēl pierādījumus tur vajag?
    Tā kā gadījumi līdzīgu un reizē atšķirīgi, lai gan lv bosu vēlmē aizstāvēt savus cilvēkus (runa nav tikai par aivaru) varbūt pat identiski

  • -1
    All-cash 13.01.2020, 20:23:59

    Dabīgi ka viņš ir dusmīgs uz valsti un tiesu sistēmu, ka tik ilgi nevar iesēdināt. Redz tagad jau būtu uz brīvām kājām. cieti

  • -19
    Latvija pāri visām! 13.01.2020, 20:25:43

    Mazā atkāpe...
    Nu gribēja maidanauti arī Krimā uztaisīt savu apvērsumu tāpat kā Kijevā, bet zaļie cilvēciņi ātri vien ieviesa kārtību, trakuļus nomierinaja un Krima pavisam likumīgi nobalsoja par izstāšanos no UA un pievienošanos Krievijai.
    Līdz šim brīdim nevar saprast kāpēc daži aprobežoti letiņi pret to cepas.
    Vēl jo vairāk, kad atklājās ka amerikāņi tik tiešām berzēja rokas un jau gatavoja Krimā savas flotes bāzes, kuras uz paplātes tiem pasniegtu viņu izbīdīta UA valdība.
    Un, nevar nepamanīt, ka apvērsums notika tieši pirms paredzētās UA iestāšanās Eirāzijas kopējā tirgus savienībā.
    Tāpēc nu gluži uzskatīt ka pindosiem nav nekādas intereses par V-pils ostu, arī nevar.
    Te, kur var tanciņus un citu bruņutehniku izkraut, labāk der lojāla, ASV pilsonim Kariņam padota ostas vadība.

  • -6
    Elviss22 14.01.2020, 09:17:34

    !00% taisnība, bet mūsu bāleliņiem lielai daļai tas nav pieņemams, bet neticu ka nesaprot.

  • -1
    Skeptiķis no malas 13.01.2020, 20:27:14

    Latviešu tautas sakāmvārds : Ko sēsi - to pļausi.

  • -10
    Latvija pāri visām! 13.01.2020, 20:36:39

    Un smieklīgs tas Aiviņš, cepas par kaut kādu tur tiesu un tiesiskumu.
    It kā pats bijis baigs tā visa piekritējs savās štellēs.)))

  • -2
    trakais oposums 14.01.2020, 06:34:50

    Lemberga sektas liecinieki,saņemieties. Vajag vairāk komentārus :))))

  • -13
    ^^—^^ 14.01.2020, 09:00:09

    Eiiiii, opozīcijas negatīvismu par visu pilsētu nav iespējams pārsist pat dažādu sektu lieciniekiem. :D

  • 0
    Krievlauks 14.01.2020, 21:58:07

    Ārprāts, kas noticis ar viņa seju? Šausmīgas paģiras jeb slikts solārījs? Varbūt ka kāds zin?

  • -1
    Frīdis 16.01.2020, 23:38:40

    Lembergi taisa visādus trikus lai izvairītos no tiesas. Vīrelim nekaunības netrūkst. Latvijas tiesa par daudz auklējas ar tādiem. Būrī abus , un tur lai taisa savus trikus !

  • -12
    Latvija pāri visām! 17.01.2020, 12:00:14

    Lembergiem vajadzētu pašiem pieteikties, ja, par ļaunu prieku frīžeļiem?
    Un, ja neauklētos pēc likuma burta - kā vairāk vai mazāk tiesiskā valstī,
    kas zina, arī frīžeļiem pienāktu sava kārta būrī sēdēt.

  • -2
    Ragnar 17.01.2020, 13:33:17

    Lemberga un Vovana huilo pielūdzēji ir kaut kur lidzigi.

  • -12
    Latvija pāri visām! 17.01.2020, 21:30:05

    Naciki vispār kā dvīņu brāļi.

  • -1
    Frīdis 14.02.2020, 17:22:55

    Lembega nekaunība ir izcila ! Nu kura persona vēl , kura ir apsūdzēta daudzos smagos kriminālos noziegumos, ir varējusi atļauties gadu desmitiem vazāt aiz deguna LV tiesu iestādes, traucēt un iejaukties izmeklēšanās, iejaukties un regulēt valdības saeimas darbu un tmll ? Kura vēl ? Tāda gadījuma valsts vēsturē vēl nav bijis ! Tā ir klaja ņirgāšanās par Latvijas valsti. Ir vienkārši apbrīnojama valsts tieslietu varas auklēšanās ar šo nekaunīgo vīreli !!!!!!!!! Kādēļ netiek mainīts drošības līdzeklis , nav saprotams !!!! Izskatās ka korupcija valstī ir visuvarena ! Nožēlojami !

  • -2
    Spīdola 14.02.2020, 20:51:41

    Lūk, jau tiek izvērtēta Juraša kandidatūra kā Kalnmeiera pēctecim. Ticam, ka tā notiks un arī šajā svarīgajā amatā beidzot tiks ievēlēts valstī nospraustajām ğenerāllīnijām, konkrēti - taisnīgums pār visu- visatbilstošākais kandidāts- Juris Jurašs. Visu cieņu. JKP dara to, ko solīja vēlētājiem - taisnīgumu. Mēs to novērtējam. Ir patīkami, ka deputāti attaisno vēlētāju uzticību.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: