Pret Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu vērstās ASV sankcijas skārušas uzņēmumus, kuru pārraudzību Lemberga krimināllietas izskatīšanas laikā prokuratūra un tiesa uzticējusi Šveices advokātam Rūdolfam Meroni, atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Linkaits skaidroja, ka Lembergs kontrolējis daudzas ar tranzītu un transportu saistītus uzņēmumus, uz kuriem sankcijas atstājušas iespaidu. Uz jautājumu, par kuriem uzņēmumiem ir runa, ministrs atbildē nebija konkrēts, bet paskaidroja, ka viena situācija saistīta ar sankciju sarakstā iekļauto Ventspils brīvostas pārvaldi, kas tika izņemta no sankciju saraksta.

"Savukārt pavisam cita situācija ir ar Lembergam arestēto un Meroni pārraudzīto mantu, uz kuru šīs sankcijas arvien vēl ir attiecinātas. Visiem uzņēmumiem, kur Uzņēmumu reģistrā ir norādīta sankcijām pakļautā persona kā patiesā labuma guvējs, piemērotās sankcijas pašlaik ir attiecinātas. Tagad paliek jautājums, cik ātrā laikā šis minētais jautājums tiek atrisināts juridiski," piebilda Linkaits.

Ministrs piebilda, ka minētie uzņēmumi turpina strādāt, bet tiem ir problēmas ar norēķināšanos, jo, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, uzņēmumiem ir bloķēti konti.

"Man nav precīzas informācijas par to, cik uzņēmumus šādas problēmas skar, bet tie ir nozīmīgi spēlētāji Ventspils ostā, kā arī atsevišķas kompānijas Rīgas ostā," piebilda ministrs.

Viņš izteicās, ka pašlaik Latvijai ir svarīgi saprast, cik ilgstoši sankcijas ietekmēs uzņēmumu darbību un kā notikušais kopumā iespaidos kopējo kravu plūsmu uz Latvijas ostām.

Šiem uzņēmumiem bija pietiekams laiks, lai pierādītu sadarbības partneriem un bankām savu faktisko statusu un to, kāda ir viņu saistība ar Lembergu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    domāju 10.01.2020, 12:14:34

    ASV sankciju lēmumā rakstīts, ka sankcijas attiecas uz uzņēmumiem, kuri pieder vai ir ietekmē >50% . Interesanti, kā viņi aprēķina Lemberga % Meroni apsaimniekotajos uzņēmumos ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: