Olimpiskajā centrā Ventspils novembrī notika energopārvaldības sistēmas audits, pēc kura tā atzīta kā atbilstoša jaunākajam standartam ISO 50001:2018.

Audits notika Basketbola hallē, Ledus hallē, administrācijas ēkā, viesnīcā, kā arī slēpošanas kalna apgaismojumam, Pārventas sporta kompleksam un Ūdens piedzīvojumu parkam.

Pagājušajā gadā Olimpiskais centrs pirmo reizi saņēma sertifikātu, kas apliecina, ka uzņēmumā veikts audits par energopārvaldības sistēmas atbilstību ISO 50001:2011 standarta prasībām, bet šogad novembrī Olimpiskā centra sporta bāzēs tika veikts sertifikāta uzturēšanas audits un vienlaikus pārsertifikācija uz jaunu standartu ISO 50001:2018, kas no nākamā gada būs obligāts visiem lielajiem energopatērētājiem.

Saskaņā ar LR Energoefektivitātes likumu Olimpiskajam centram Ventspils kā lielajam energopatērētājam ir izstrādāta energopārvaldības politika, 2017.-2022.gadiem, un, lai uzlabotu energoefektivitāti, Olimpiskā centra sporta bāzēs ik gadu notiek plānveida infrastruktūras uzlabošanas pasākumi.

Tiem lielajiem energopatērētājiem, kuri šādu sertifikāciju neveic, tiek piemērota energoefektivitātes nodeva 7% apmērā no iepriekšējā gada patērētās elektroenerģijas izmaksām. Veicot šo sertifikāciju, Olimpiskais centrs “Ventspils” ir atbrīvots no nodevas.

Olimpiskais centrs jau iepriekš bija veicis energoefektivitātes pasākumus sporta bāžu rekonstrukcijas un remontu darbu ietvaros: 2014. gadā tika veikta Ledus halles rekonstrukcija, kur tika nomainītas ventilācijas iekārtas un veikti uzlabojumi saldēšanas sistēmai. 2017 .gadā ir veikta ventilācijas sistēmas nomaiņa Ūdens piedzīvojumu parkā, savukārt stadionā tika nomainīts apgaismojum uz LED spuldzēm.

Arī Basketbola hallē šogad ir pilnībā pabeigta ventilācijas sistēmas rekonstrukcija. Š.g. septembrī atbilstoši ventilācijas sistēmas pārbūves projekta 2.kārtai Basketbola halles atlētikas zālē ir uzstādīta jauna ventiekārta, kas nodrošina arī gaisa kondicionēšanas iespējas. Līdz ar 2. kārtas darbu izpildi Basketbola halles atlētikas zāles ventilācijas sistēmas pārbūves darbi ir pilnībā pabeigti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: