Šovakar cīņu FIBA Eiropas kausā turpinās BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā uzņems Nīderlandes čempioni Landstede Hammers, noteikti cenšoties turpināt uzvaru sēriju.

Ventspilniekiem gada beigās spēļu kalendārs nav no vienkāršajiem, jo gan maču netrūkst, gan pretinieki tajos ir tiešām nopietni. Pagājušajā trešdienā Ventspils Ungārijā aizvadīja FIBA Eiropas kausa otrā apļa pirmo maču un ar 96:76 pieveica komandu Egis Kormend, bet piektdien un sestdien spēlēja Igaunijā. Viesizrāžu iznākums – zaudējums Rakverē un uzvara Tallinā.

Savukārt Landstede Hammers nacionālajā čempionātā tika pie devītā panākuma pēc kārtas un 11. kopumā, savā laukumā ar 103:63 sagraujot viesus no Roterdamas. Līdz šim sezonas vienīgo neveiksmi Nīderlandē Zvolles vienības basketbolisti piedzīvoja 5. oktobrī, kad viesos piekāpās ZZ Leiden. Eiropas kausā tik stabili Landstede Hammers gan neiet. Pirmā posma sešas spēlēs tika izcīnītas četras uzvaras, divas reizes piekāpjoties apakšgrupas un arī vieniem no visa turnīra favorītiem – Ironi Ness Ziona spēlētājiem –, un ar zaudējumu viņi sāka arī otro posmu. Tā ievadā Nīderlandes čempioni savā laukumā uzņēma Ainara Bagatska Kyiv un piedzīvoja neveiksmi ar 68:77.

Landstede Hammers rindās šajā sezonā spēlējuši četri amerikāņi un trīs vietējie basketbolisti ar dubulto pilsonību – vienam no viņiem ir arī Marokas pase, bet brāļi van Ostrumi ir arī Lielbritānijas pilsoņi. Jaunākais no brāļiem – Devons, kurš spēlējis arī Lielbritānijas izlasē, – Zvolles komandai pievienojies pavisam nesen, aizstājot amerikāņu saspēles vadītāju Džordanu Džonsonu. Amerikāņu aizsargs bija viens no komandas līderiem gan punktu, gan izdarīto piespēļu ziņā, bet rezultatīvāk Eiropas kausā līdz šim spēlējuši trīs citi amerikāņi – aizsargi Šerons Dorsijs-Volkers (17,9), Martezs Volkers (16,1), kā arī uzbrucējs Noa Dalmans (15,3). Jāpiebilst, ka abi aizsargi ar iespaidīgu precizitāti realizē tālmetienus, attiecīgi, 44,1% (26 no 59) un 57,1% (16 no 28).

Komandas labākais cīnītājs pie groziem ir precīzi divus metrus garais marokietis Muhameds Herazi, bet šajā rādītājā kopumā visai ievērojams pārsvars ir Ventspilij – 43 pret 36. Abas komandas ar visai līdzīgu precizitāti šāvušas no tālās distances (42,7% pret 41,8%), bet līdz šim nīderlandieši bijuši labāki vienīgi soda metienos (71,9% pret 67,9%). Landstede Hammers spēlētāji līdz šim lielu punktu ražu vākuši ātrajos uzbrukumos, ik mačā tā gūstot 21,6 punktus, kas ir aptuveni ceturtā daļa no spēlē iespētā (Ventspils 15,6). Iespaidīga ir atšķirība komandas rezervistu pienesumā (38,3 pret 16,6), un skaidrs, ka Eiropas kausa astotās uzvaras kaldināšanai būs nepieciešama visas komandas palīdzība.

Arī nākamās divas Eiropas kausa spēles Ventspils aizvadīs savā laukumā, bet tas notiks jau pēc gadumijas – 7. janvāri pie mums brauks Kyiv, bet 22. janvārī uzņemsim ungārus.

Savukārt jau sestdien Ventspils viesosies Ogrē un centīsies sarūpēt pirmo zaudējumu Latvijas-Igaunijas līgā pagaidām perfekti spēlējošajiem mājiniekiem. Ogre apvienotajā līgā izcīnījusi 14 uzvaras pēc kārtas, tajā skaitā viesos pieveicot arī ventspilniekus un Kalev/Cramo. Ventspilniekiem 13 spēlēs ir desmit uzvaras.

K grupas tabula

V Komanda U Z +/- P
1. Ventspils 1 0 +20 2
2. Kyiv 1 0 +9 2
3. Zwolle 0 1 -9 1
4. Kormend 0 1 -20 1
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: