Olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē norisinājās Ventspils pilsētas Invalīdu biedrības Ziemassvētku sporta spēles invalīdiem un personām ar garīgās veselības traucējumiem, kurā sportotāji pārbaudīja savas prasmes dažādās sporta disciplīnās.

Sporta spēlēs piedalījās kupls interesentu skaits: gan Ventspils Invalīdu biedrības biedri un seniori, gan arī Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš audzēkņi, audzēkņu vecāki un atbalstītāji. Kopā pasākumā piedalījās ap 60 dalībnieku, kuru galvenais motīvs bija – kustību prieks.

Komandās dalībnieki ar azartu veica dažādas stafetes, kam sekoja bumbabola spēles un individuālie uzdevumi – basketbola soda metieni un mešana mērķī. Dažās stafetēs dalībnieki varēja nodemonstrēt gan grāciju un iznesību, gan apķērību individuāli, gan darboties komandā. Ziemassvētku noskaņā dalībniekiem tika pasniegti diplomi, medaļas un arī saldumu balvas, gan par labiem individuāliem sasniegumiem, gan par aktīvu darbību un atbalstu kopējo sporta aktivitāšu organizēšanā – Dacei Grandbergai, Lijai Goldbergai, Gunai Fjodorovai, Verai Rogačovai. Godalgotās vietas šautriņu mešanā: Anitai Kalniņai, Dzintrai Rollandei, Irēnai Vimbai, Ritai Blumbergai, Ārijai Zaļmežai. Soda metienu sacensībās: Birutai Šēniņai, Ingrīdai Diebelei, Ilgai Gļaņenko, Vilmai Ašenkampfai.

Dalībnieki pauda gandarījumu par iespēju piedalīties pasākumā, izjust komandas biedru atbalstu, kā arī gūt dzīvesprieku un kopā būšanu. Ventspils Invalīdu biedrība izsaka pateicību Ventspils pilsētas pašvaldībai, Sporta skolai Spars, Jaunrades namam, Olimpiskajam centra vadībai par sniegto atbalstu inventāra, balvu un sacensību vietas nodrošināšanā. Pasākums vēlreiz apliecināja kustību prieka nepieciešamību.

Pasākums tiek organizēts ES projektā Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Ventspilī, kurā Invalīdu biedrība sniedz pakalpojumu Personu ar fiziskās un garīgās veselības traucējumiem veselīga un aktīva dzīves veida veicināšanas pasākumi un sporta spēles.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: