Pagājušās nedēļas nogalē uz panākumu takas atgriezušies ASV studējošie ventspilnieki – Luīze Šepte tika pie uzvaras basketbola čempionātā, bet Mareks Mitens palīdzēja pārtraukt zaudējumu sēriju ledus laukumā.

Luīzes Šeptes Dienvidfloridas Universitātes Bulls sezonu sāka ar četrām uzvarām savā laukumā, bet pirmajā izbraukumā piedzīvoja arī pirmo neveiksmi, ar 46:58 piekāpjoties pašreizējām čempionēm – Beiloras Universitātes basketbolistēm. Luīze šajā mačā laukumā pavadīja vien septiņas minūtes, kurās guva vienu punktu un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Atgriešanos mājās Bulls atzīmēja ar sezonas lielāko sagrāvi, bez ierunām liekot kapitulēt viešņām no Pensilvānijas Svētā Franciska universitātes. Pirmajās desmit minūtēs cīņa vēl bija kaut cik līdzīga (16:11), bet nākamajās trijās kopā sāncensēm tika ļauts gūt tikai par punktu vairāk, kas beidzās ar iespaidīgu panākumu – 62:23. Šepte 22 minūtēs guva četrus punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, kā arī pa divām reizēm piespēlēja un pārķēra piespēles. AAC konferences kopvērtējumā Bulls ar piecām uzvarām sešos mačos ieņem otro vietu, atpaliekot no Konektikutas Universitātes basketbolistēm, kurām piecos mačos ir tikai viena uzvara. Interesanti, ka Šeptes komanda vēl nav aizvadījusi nevienu maču pret savas konferences vienībām.

Šīs nedēļas nogalē Bulls gaida interesants pārbaudījums – tradicionālais Kankunas turnīrs Meksikā, kurā būs jāaizvada trīs spēles un kas risināsies jau 15. reizi.

Citā sporta veidā un citā ASV malā – hokejā un Mičiganā – piecu zaudējumu sēriju izdevās pārtraukt Mareka Mitena pārstāvētajai komandai Lakers. NCAA čempionātu tā sāka ar divām uzvarām, pēc tam sekoja seši zaudējumi, tajā skaitā arī pret visa turnīra favorītiem, bet savā laukumā sanāca atgriezties ar divām uzvarām. Diemžēl panākumu sērija arī šoreiz bija īsa, bet zaudējumi tika piedzīvoti piecos mačos pēc kārtas.

Arī pagājušās nedēļas nogale tika atklāta ar zaudējumu, turklāt otro reizi sezonā komanda palika bez gūtajiem vārtiem – Mareks tika galā ar 27 metieniem, tomēr Lakers viesos ar 0:5 piekāpās WCHA konferences biedriem – Bowling Green spēlētājiem. Nākamās dienas spēlē pirmais periods pagāja bez vārtu guvumiem, bet otrā perioda vidū, spēlējot vairākumā, rezultātu atklāja viesi. Tiesa, jau minūti vēlāk arī mājinieki izmantoja viena spēlētāja pārsvaru, taču vairāk šajā vakarā viņiem nebija ļauts. Pēdējā trešdaļā Lakers guva vēl divus vārtus (otros tukšos), bet Mitens palika sausā un, visā mačā atvairot 29 metienus, palīdzēja komandai beidzot tikt pie panākuma – 3:1.

Komanda (3 uzvaras 8 konferences mačos) tagad atgriezīsies mājās, kur uzņems vienus no šīs sezonas konferences līderiem – Bemidji State (6 uzvaras) hokejistus, kam nesen viesos piekāpās ar 1:7 un 1:5. Īstais brīdis revanšam.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Ilga Bernica mān ptīk viss 26.11.2019, 21:31:24

    Lai censoņiem sportā un dzīvē veicās!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: