Latvijas Basketbola savienība astoto reizi noteikusi LBS Gada balvu ieguvējus, starp kuriem ir gan Ventspils pārstāvji, gan agrāk ventspilniekus pārstāvējuši basketbolisti un treneri.

Izcilniekus sumināja 12 nominācijās: Gada spēlētāja, Gada spēlētājs, Gada treneris, Gada cerība, Gada 3x3 basketbolists, Gada 3x3 basketboliste, Gada ratiņbasketbolists, Gada seniors, Gada tiesnesis, Gada jaunatnes treneris, Gada piemērs un Gada ieguldījums basketbolā (Tālivalža Pētersona balva).

Par gada 3x3 basketbolistu tika atzīts Ventspils Olimpiskās vienības sportists Kārlis Lasmanis, kura pārstāvētā komanda šajā gadā izcīnīja 2. vietu Pasaules kausa izcīņā, kā arī trīs uzvaras sacensību seriāla World Tour posmos. Sezonas laikā Kārlis bija sasniedzis pirmo vietu FIBA 3x3 individuālajā ranga tabulā, bet šobrīd atgūstas no savainojuma un gatavojas 2020. gada Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

Nominācijā Gada piemērs balvu saņēma BK Ventspils spēlētājs Dāvids Vīksne, kurš spējis atgriezties basketbolā pēc gāzes iekārtas sprādziena un smagiem apdegumiem. Nepilnus sešus mēnešus pēc negadījuma – viņš atgriezās basketbola laukumā, trīs mēnešus vēlāk debitēja BK Ventspils sastāvā, vasarā pārstāvēja Latviju U19 Pasaules kausa izcīņā un ir gatavs tiekties pēc iepriekš nesasniegtiem sportiskajiem mērķiem.

Nominantu vidū bija gan bijušie, gan esošie Basketbola kluba Ventspils pārstāvji. Par gada spēlētāju tika atzīts bijušais BK Ventspils spēlētājs Jānis Strēlnieks, bet šajā nominācijā pretendentu vidū bija bijušie ventspilnieki Jānis Timma, Rihards Lomažs un Dairis Bertāns.

Nominācijā Gada treneris balvu ieguva bijušais BK Ventspils treneris Mārtiņš Zībarts, bet nominēti tika esošais galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, kā arī bijušie – Roberts Štelmahers un Gundars Vētra.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 15.11.2019, 17:43:11

    Kaut kā nevaru atcerēties......Mārtiņš Zībarts bijušais bkVentspils treneris...kad???

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: