Ar uzvarām savā laukumā nedēļas nogalē atzīmējās gan BK Ventspils, gan Ventspils Augstskolas spēlētāji, tiesa scenārijs abiem mačiem bija krietni vien atšķirīgs.

Pirmie laukumā devās VeA spēlētāji, kas savā laukumā uzņēma LU/BS Rīga komandu. Lai gan mājinieki bija itin drošā vadībā visu pirmo puslaiku, bet otrā sākumā tika pie lielākajiem plusiem (49:34), mača izskaņa izvērsās dramatiska. Jau trešās ceturtdaļas izskaņā Rīgas studenti pietuvojās līdz -2 (60:58), tomēr priekšā netika un arī izlīdzināt rezultātu nespēja. Ventspilnieki ilgāku laiku turējās četru, sešu punktu attālumā, tomēr pamatlaika beigās viesi vēlreiz pietuvojās.

Piecus punktus pēc kārtas pamanījās gūt rīdzinieks Norberts Strautiņš un 48 sekunde līdz puslaika beigām tablo rādīja vien 81:80 laukuma saimnieku labā. Īstajā brīdī nāca Rūda Zernevica divi punkti (vienīgais precīzais metiens mačā!), bet viesu mēģinājums izlīdzināt rezultātu nebija veiksmīgs. 13 sekundes līdz mača beigām Ralfs Lācis trāpīja vienu soda metienu, bet vairāk punktu šajā mača nebija – 84:80 VeA labā!

Ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Ričards Vitoļskis, kurš gan piecu pārkāpumu dēļ izšķirošajos notikumos nepiedalījās. 19 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Robertam Smildzējam, bet Lācis sameta 13 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Savukārt BK Ventspils uzņēma Valmiera Glass/ViA komandu, mēģinot tikt pie sezonas pirmās uzvaras savā laukumā. Beidzot tas arī izdevās, turklāt pārliecinoši, lai gan vēl otrās ceturtdaļas sākumā minimāls pārsvars bija viesiem. Taču tad sekoja mājinieku izrāviens 8:0, kas noslēdzās ar Lindara Jaunzema triecienu no augšas un precīzu soda metienu. Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki guva 35 punktus un izvirzījās vadībā 53:39, bet pēc pārtraukuma turpināja attālināties.

Jāņa Bērziņa tālmetiens ceturtdaļas vidū ļāva panākt jau 30 punktu pārsvaru (73:43), bet simts gūto punktu robežu trīsarpus minūtes līdz mača beigām panāca viņa novadnieks Jānis Kaufmanis – 101:67. Punktu mačam ar diviem soda metieniem pielika Artūrs Grīnbergs (visā spēlē 5 punkti, 4 piespēles) un Ventspils jau otro maču pēc kārtas svinēja uzvaru ar vairāk nekā 30 punktu pārsvaru. Šoreiz 107:72.

Pie punktiem arī šoreiz tika visi mačam pieteiktie ventspilnieki, bet šoreiz vislabāk veicās Kaufmanim, kurš sameta 19, bet Bērziņa kontā 16 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Vēl divciparu skaitli savāca Ronalds Zaķis (11 punkti, 9 atlēkušās bumbas) un Vess Vašpuns (10; 7 piespēles). Pēc vairāku maču izlaišanas laukumā atgriezās Klāvs Čavars, kura rēķinā deviņi punkti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: