17. oktobrī plkst. 16 Galvenajā bibliotēkā atklās Ansim Rūtentālam (1949-2000) veltītu piemiņas izstādi ''Es mīlu jūs visus'', ko, atzīmējot ievērojamā kustību mākslinieka, Kustību teātra izveidotāja, režisora un pedagoga jubileju, organizē Anša Rūtentāla Kustību teātris.

Atklāšanā izstādes apmeklētāji varēs noskatīties performanci ''Viņš liek aizvērt acis''.

Izstādē varēs iepazīties ar kustību mākslinieka radošās darbības principiem, ieklausīties viņa domās par kustību mākslu un Kustību teātri, noskatīties Anša Rūtentāla veidoto izrāžu un videofilmu fragmentus.

Izstādes ekspozīcijā iekļautais fotomateriāls, skices, dienasgrāmatas zīmējumi no Rūtentālu ģimenes un Kustību teātra arhīva un izstādes scenogrāfiskie elementi ļaus apmeklētājiem uztvert un iepazīt kustību mākslinieka personību un radošo veikumu. Izstāde būs plašākais līdz šim publiski pieejamais vēstījums par Anša Rūtentāla devumu.

Viņš bija pasaules klases kustību režisors, izcils mīms un talantīgs Latvijas Kultūras akadēmijas pedagogs. Ansis Rūtentāls izveidoja pats savu Kustību teātri un aktieru apmācības sistēmu. Savām izrādēm viņš pats veidoja scenogrāfiju, tērpus un gaismu partitūru.

Performance ''Viņš liek aizvērt acis'' ir rakstnieces Kristīnes Ulbergas un Anša Rūtentāla Kustību teātra aktieru Raimondas Vazdikas un Viļņa Bīriņa mēģinājums ar vārdu stāstīt par kustību un Anša Rūtentāla personību.

Izstāde Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 9. novembrim

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    vent_biblioteka 14.10.2019, 10:32:47

    Izstādes atklāšana un performance Galvenajā bibliotēkā norisināsies 17.oktobrī plkst.16.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: