Ventspilnieks Mareks Mitens jauno ASV studentu čempionāta sezonu Augšezera Universitātes komandas Lakers vārtos sācis ar diviem panākumiem savu līdzjutēju priekšā.

Lakers pirmajās divās no tām savā laukumā bija jāuzņem komanda Merrimack, kas pērn palika pēdējā vietā Hockey East konferencē. Marekam Mitenam šī būs jau trešā sezona Lakers vārtos un ASV studentu čempionātā (NCAA), turklāt tajā jāuzņemas pirmā vārtsarga loma, un pirmie divi mači šajā ziņā pārsteigumu nesagādāja – ventspilnieks nospēlēja tos abus.

Pirmajā mačā WCHA konferences reitingā sestajā vietā esošā Lakers rezultātu atklāja septītajā minūtē, bet Marekam pietrūka 16 sekunžu, lai jaunā čempionāta pirmo periodu noslēgtu sausā. Viena ripa iekrita arī otrajā, bet mājinieki to noslēdza savā labā ar 4:2. Trešajā trešdaļā Merrimack hokejistiem netika ļauts izcelties, un Lakers sezonu sāka ar uzvaru – 6:2. Mitens mājinieku vārtos atvairīja 27 no 29 metieniem, bet interesanti, ka viesi neizmantoja nevienu no septiņiem laukuma saimnieku noraidījumiem.

Nākamajā vakarā mačs mājiniekiem sākās ar aukstu dušu, jo jau 58. sekundē Merrimack atklāja rezultātu. Otrās trešdaļas sākumā Lakers pārņēma vadību, tomēr nepilnu piecu minūšu laikā viss atkal mainījās un ar 3:2 priekšā bija izvirzījušies viesi no Masačūsetsas. Mitens divu periodu laikā bija ticis galā ar 15 metieniem no 18, bet izšķirošajā trešdaļā Lakers aizsardzība atkal bija uzdevumu augstumos.

Vārtsargu tā ļāva patraucēt vien piecas reizes, un visi šie metieni tika atvairīti. Savukārt mājinieki izdarīja vēl par vienu metienu mazāk, bet mērķi sasniedza divi no tiem, ļaujot komandai jau trešdaļas vidū tikt pie minimālas vadības – 4:3. Mača pēdējās divas minūtes Merrimack spēlēja ar tukšiem vārtiem un sešiem laukuma spēlētājiem, bet izraut neizšķirtu nespēja, tāpēc otro vakaru pēc kārtas triumfēja Lakers.

Jāpiebilst, ka šoreiz vairākumus neizmantoja neviena no komandām (spraigajā cīņā bija arī divi kautiņi), bet viesi vārtus neguva arī brīdī, kad par sitienu ar celi uz piecām minūtēm un līdz mača beigām bija noraidīts mājinieku kapteinis Makss Humics.

Arī šīs nedēļas nogalē Lakers spēlēs savās mājās, uzņemot Denveras Pioneers, kas sezonu sāka ar divām uzvarām savā laukumā (4:3, 3:0) pret Mitena komandas konferences biedreni – komandu Alaska. Denveras komanda pagājušajā sezonā spēlēja NCAA turnīra pusfinālā, kurā piedzīvoja zaudējumu tikai papildlaikā. Tad sekos viesošanās pie Mičiganas Universitātes hokejistiem jeb Fighting Irish, kas arī ir regulāri izslēgšanas spēļu dalībnieki. Pirmo spēli pret WCHA vienību Lakers aizvadīs vien novembra pirmajās divās dienās, kad savā laukumā uzņems komandu Ferris State.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    SportaFans 11.10.2019, 10:58:34

    Te ar laiku jabūt labu labajam vārtsargam! Vispār visu amerikā paša spēkiem un ar neatlaidību panācis, tā kā tikai uz priekšu! Cerams būs laba sezona un Hartlijs arī viņu pamanīs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: