Pirmo jaunās sezonas maču Nacionālās līgas čempionātā aizvadījuši VK Ventspils volejbolisti, viesos pieveicot VK Ozolnieki spēlētājus, bet savā laukumā pirmo maču komanda izspēlēs 20. oktobrī.

Pirmajā mačā ventspilniekiem bija nepieciešami visi pieci seti, lai gan viņi bija tuvu tam, lai panākumu nodrošinātu jau ceturtajā. Ventspils pēc trim setiem bija vadībā ar 2:1 (25:18, 19:25, 25:20), bet nākamajā – priekšā ar 22:20 un 24:22, taču pie izšķirošā punkta netika, galu galā piekāpjoties ar 25:27. Spraigs bija arī piektais sets, tomēr uzvaru tajā (15:13) un visā mačā izcīnīja ventspilnieki.

Ventspilij šajā mačā nepalīdzēja iepriekšējo sezonu līderis Kristaps Šepte (sastāvā viņš ir), toties ar 17 punktiem debitēja Rolands Ozoliņš, kurš vēl pērn spēlēja RTU/Robežsardzes rindās. Labākais ar 19 punktiem bija Askols Jāvalds, 16 Matīsam Kaņepam, bet 13 – Edgaram Rutkim.

Šosezon Nacionālās līgas čempionātā startē 13 komandas, kas pēc reģionālā principa sadalītas divās divīzijās. Rietumu divīzijā spēlē Aizpute, Jelgavas novads, Kuldīgas NSS, RTU, Talsi, Ozolnieki, Ventspils, bet austrumu – Lotoss (Daugavpils), Jēkabpils Juniori/JSS, MSĢ/Jaunsardze, Rīgas Volejbola skola, Vecumnieki un Ezerzeme/DU. Pēc divu apļu turnīrā trīs labākās katras divīzijas komandas jau nodrošina vietu izslēgšanas spēlēs un otrajā posmā cīnās vien par izdevīgāku starta pozīciju. Savukārt pārējās cīnās par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas mačiem.

Pagājušajā sezonā Nacionālajā līgā triumfēja VK Vecumnieki, kas arī tagad būs vieni no galvenajiem favorītiem (sezona gan sākta ar 0:3 viesos pret Lotosu), bet ļoti nopietni pretinieki solās būt Daugavpils Ezerzemes/DU spēlētāji (3:2 pret Rīgas Volejbola skolu), kas pirms tam vairākas sezonas spēlēja Baltijas reģionā spēcīgākajā klubu turnīrā.

Šajā sestdienā Ventspils viesosies pie Jelgavas novada volejbolistiem.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: