Ventspils novadā pagarināta pieteikšanās Vislatvijas ''Stikla šķiratlonā'' stikla taras izvešanai līdz 23. oktobrim. Katram, kuram privātajā vai lauku mājā sakrājušās izmantotas un vairs nevajadzīgas stikla burkas vai pudeles, tagad ir iespēja tās bez maksas nodot savā dzīvesvietā.

Projekta ietvaros ikviens Ventspils novada iedzīvotājs, neatkarīgi no dzīvesvietas, var pieteikt speciālo transportu, kurš konkrētā dienā piebrauks un pieņems izlietoto stikla iepakojumu. Pieteikties dalībai ''Stikla šķiratlonā'' novada iedzīvotāji var līdz 23. oktobrim, zvanot pa tālruni 26154123 vai rakstot vēstuli uz e-pasta adresi stikls@ecobaltiavide.lv, piesakot savu adresi, kā arī norādot aptuveno stikla iepakojumu apjomu.

1. novembrī speciālais transports pieteiktajās adresēs paņems stikla iepakojumu Ventspils novadā, kuram jābūt ievietotam maisos vai kastēs un tas jānovieto apsaimniekošanas uzņēmuma darbiniekiem pieejamā vietā. Pašiem atrasties klāt savākšanas laikā nav nepieciešams.

Līdz šim Vislatvijas ''Stikla šķiratlonā'' jau pieteikušās 33 pašvaldības un kopumā jau ir savāktas 218 tonnas stikla taras. Visi projekta dalībnieki piedalīsies arī izlozē.

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) izvirzītajiem mērķiem Latvijai tāpat kā citām ES valstīm līdz 2020. gadam ir jāsavāc un jānodod pārstrādei 68% no Latvijā novietotā stikla. Nereti stikla savākšanas konteineru trūkuma dēļ stikls nonāk kopējos sadzīves atkritumu konteineros, kas apgrūtina to atlasīšanu un nodošanu atkārtotai pārstrādei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: